Samsung'un Yeni Televizyonu The Wall TV, 2019'da Daha Ufak Boyutlarla Satışa Sunulabilir

9
6
3
2
1
Yılın başlarında karşımıza çıkan yeni görüntüleme teknolojisine sahip The Wall TV, 2019 yılında daha ufak modellerle satışa çıkacak.

Söz konusu görüntü paneli olunca Samsung, hangi cihazı olursa olsun kaliteden hiçbir zaman ödün vermiyor. Gerek akıllı telefonlar, gerek tabletler ve gerekse televizyonlar olsun, Samsung her zaman bu konuda kullanıcılarını memnun etmeyi başaran bir marka. Bilakis bunun son örneğine CES 2018 Etkinliği’nde büyük bir ilgiyle karşılanan MicroLED tabanlı The Wall TV modellerinde de tanık olduk.

Samsung’un üst düzey yöneticilerinden birisi olan Han Jong Hee tarafından yapılan açıklamaya göre 146inç boyutunda ekrana sahip olan televizyon için Haziran ayında ön siparişlere başlandı ve Eylül ayında cihazların seri üretimine geçilecek. Han tarafından yapılan bu açıklamada, televizyonun fiyatlarının beklenenin aksine çok fazla pahalı olmayacağı belirtilirken, daha ufak ve uygun fiyatlı başka bir modelinin daha üretilmesi söz konusu.

MicroLED teknolojisi, küçük LED modüllerinden oluşan ve şirketin görüntü panellerinde kullandığı yeni bir teknoloji. Genellikle tek bir panelden oluşan bu ekran kısımları standardın dışına çıkarak istenilen boyutlarda ekran üretimine izin veriyor. Bu teknolojiyi diğerlerinden ayıran en önemli özelliği ise oldukça ince olması.

Gelen bilgilere göre 75inç büyüklüğüne ve 4K çözünürlüğünde olacak ufak boylu The Wall TV için ise çeşitli çalışmalar var ancak bu yeni LED teknolojisini küçük ekranlarda kullanmak biraz problem yaratıyor. Çünkü MicroLED teknolojisinde bu LED’lerin daha küçük boyutta ve birbirine daha yakın konumda dizilmesi gerekiyor. Kısacası yeni teknolojinin çok ufak televizyonlarda ve cihazlarda uygulanması için 2 ila 5 yıl arasında bir zaman lazım.

The Wall TV hakkında konuşan ve cihazın görüntü kalitesini deneyimleyen CNET’in uzman çalışanlarından David Katzmaier’in dediğine göre bu yeni görüntü panelleri, OLED ekranlardan daha iyi bir görüntü kalitesine sahip. Renklerin mükemmel şekilde keskin olduğunu söyleyen David, ekranda siyahların son derece koyu göründüğünü ve mükemmel bir ışık-kontrast ayarı olduğunu belirtiyor.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/samsung-will-shrink-the-wall-for-your-home-in-2019/
9
6
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
9
6
3
2
1