Samsung ve Google, Telefonların Güvenliği Konusunda Neden ‘Gevşek’ Davranıyor?

34
6
3
1
1
Samsung Galaxy S10, Note10’un parmak izi okuyucularında, Google Pixel 4’ün yüz kilidinde ciddi güvenlik açıkları ortaya çıktı. Ancak Samsung ve Google, bu hatalara dair tepkilere karşı sadece omuz silkti ve düzeltme açıklamaları yapılıp geçildi. Peki bu durumun sebebi ne?

Bu ayın başlarında İngiliz bir kadın yanlışlıkla, Galaxy S10’un telefon kilidini telefonun sahibi haricinde insanlarında açabileceğini keşfetti. Kadının ortaya çıkardığı güvenlik açığına Samsung, sebep olarak 3 dolarlık silikon ekran koruyucusunu gösterdi. Samsung, açığı düzelteceğine söz verdi. Ancak Samsung kullanıcılarının elinde hala sorunun sadece Güney Kore’de çözüldüğüne dair bir rapor var.

Samsung’un konuya dair tepkisi ise sadece komik olarak değerlendirilebilir. Samsung, güvenlik açığının ortaya çıkarılmasının ardından kendi sitesinden aceleci görünen bir açıklama yaptı. Samsung’un yaptığı açıklamada, “Resmi olmayan, çizilmiş veya kirli ekran koruyucularının parmak izi sensörünün arızalanmasına neden olabileceği” iddia edildi.

android amiral gemisi telefon

Cihazın sahibi haricinde insanların bir cihazın kilidini açabilmesine ve cihaza erişebilmesine izin veren açık, arızadan daha büyük bir soruna işaret eder. Ancak şu an için bu “arıza”, Samsung’un yaşattığı diğer arızaların yanında yerini aldı. 

Kullanıcıların güvenlik sorunları yaşadıkları tek akıllı telefon üreticisi Samsung değil. Google’ın Pixel 4 akıllı telefonlarında da yüz tanıma sisteminde bir hata tespit edildi. Pixel 4’ün yüz tanıma sistemi gözleriniz kapalı olduğu durumlarda da kilidi açıyor. Google, Pixel 4’ün bu güvenlik açığına dair hala bir çözüm sunmadı. Google, yaptığı açıklama ile çözümün en kısa sürede geleceğini belirtti. 

android amiral gemisi akıllı telefon

Samsung ve Google’ın büyük fiyat etiketleri ile gelen amiral gemisi telefonları, büyük güvenlik hataları barındırıyor. Ancak bu sorunlara dair tepkiler çok zayıf ve şirketlerin de tutumları umursamazlık seviyesinde.

Peki bu durumun sebebi nedir? Üreticiler, kullanıcıları net bir şekilde etkileyen bu güvenlik açıkları konusunda neden ellerini çabuk tutmuyorlar? Üreticilerin bu tavrının tüketiciler tarafından oluşturulduğunu söylemek sanıyorum ki abartı olmayacaktır. Üreticileri baskı altına almayan ve yeterince sesini yükseltmeyen kullanıcılar, üreticilerin 'birkaç' şikayeti görmezden gelmesine neden oluyorlar.

Kaynak : https://www.zdnet.com/article/why-are-we-not-shocked-when-flagship-android-smartphones-turn-out-to-be-buggy-toxic-hellstews/
34
6
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
34
6
3
1
1