Samsung ve Microsoft İş Birliklerini Genişletiyor

34
5
1
0
0
Samsung ve Microsoft arasındaki iş birliği gelecekte hem oyun hem de çalışma anlamında daha da gelişecek. Kullanıcılar işlerini cihazlar üzerinde kolaylıkla hallederken gelişmiş bir ortamın faydalarından da yararlanacak.

Apple kullanıcılarının önemli bir kısmı için firmanın cihazları arasındaki uyum önemli bir tercih nedeni oluyor. Android ile başka bir sistem arasında böyle bir uyum pek bulunmuyor. Windows ve Samsung ortaklığı ise bu noktada önemli bir alternatif olma yolunda ilerliyor.

Samsung, yeni dönemde piyasaya çıkaracağı ürünlerde Microsoft 365, Windows 10 ve Xbox için verimliliği arttıracak uygulamalar yapacak. Böylece kullanıcılar hem oyun hem de iş anlamında daha iyi performans elde edebilecek.

PC ve telefonlar arasında akıcı bağlantı

İki firma geçtiğimiz yıl uzun süreli bir iş birliğine başladıklarını açıklamış ve buna uygun olarak da bazı içerikler yayınlamıştı. Bugün açıklanan yeni entegrasyon sistemi de bu markaların ürünlerini kullananlar için çalışma ve oyun ortamını daha da geliştirmeyi amaçlıyor.

Your Phone (Telefonun) adlı uygulama sayesinde Windows ile Samsung telefon arasında bağlantı kurmak, bilgisayar üzerinden telefonu kullanmak mümkün oluyordu. Artık Samsung Galaxy Note20 kullanıcıları bu aracı kullanarak mobil uygulamaları görebilecek ve kullanabilecek.

Bu daha akıcı bağlantıya ek olarak, bilgisayarda birden fazla uygulamayı ayrıca açabilmek de mümkün oluyor. İleride uygulamalar eş zamanlı olarak da kullanılabilecek.

Office 365 ile kusursuz geçiş

Mesleklere özel olan bazı yazılımları saymazsak, bütün ekonomik sistemlerin temelinde Microsoft Office yer aldığını söyleyebiliriz. Galaxy Note20 de Microsoft 365 uygulamalarıyla uyumlu olacak ve anında erişim imkanı sağlayacak. 

Sağlanacak olan senkronizasyon ile birlikte Microsoft Yapılacaklar, Outlook ve Microsoft Teams’e de erişim mümkün olacak. Böylece hem bilgisayarınızdan hem de akıllı telefonunuzdan önemli bilgilere sürekli erişim sağlayabilecek, bildirim alabileceksiniz. Ayrıca Outlook gibi uygulamalara Samsung akıllı saatlerden de erişilebilecek. 

Tüm bunlara ek olarak OneDrive uygulaması sayesinde bilgisayar ve Samsung Galaxy cihazlar arasında önemli dosyaları, belgeleri ve fotoğrafları taşımak mümkün olacak. Ayrıca bulut yedekleme ile telefon galerisi otomatik olarak eşlenecek.

Xbox Game Pass atılımı

xbox game pass

Bugün yapılan açıklamalarda ayrıca Xbox’ın da Samsung ile iş birliğine gideceği açıklandı. 15 Eylül’den itibaren Samsung Galaxy Store’dan uygulamayı indirenler Xbox Game Pass’ı kullanabilecek. Böylece 100’den fazla oyun Galaxy telefon ve tabletlerde oynanabilecek. 

Yeni Galaxy Note20’yi ön siparişle alacak olanlar Oyuncu Paketi alabilecek. Bu paketi tercih edenlere 3 aylık süreyle Xbox Game Pass Ultimate de gelecek. Paketta ayrıca yeni Power A MOGA XP5-X+ Bluetooth kontrol cihazı da yer alacak.

Kaynak : https://blogs.windows.com/windowsexperience/2020/08/05/microsoft-and-samsung-expand-partnership-empowering-you-across-work-and-play/
34
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
34
5
1
0
0