Samsung ve Türk Telekom Müşterilerine Note 7 İadesinde Sorun mu Çıkartıyor? (Güncellendi)

0
0
0
0
0
Samsung ve Türk Telekom Müşterilerine Note 7 İadesinde Sorun mu Çıkartıyor? (Güncellendi)
Galaxy Note 7 kullanan ve iade etmek isteyen bir takipçimizin bize ilettiği duruma göre Türk Telekom ve Samsung servisi Note 7'nin iadesi konusunda sorun çıkartıyor.

Birkaç gündür gündemde yoğun bir şekilde konuşulduğu üzere hatırlayacak olursanız Samsung, batarya sorunundan dolayı Galaxy Note 7 satışlarını durdurmuş ve piyasadaki Note 7 cihazlarını geri çağırarak para iadesi vereceğini ya da bir yenisiyle değiştireceğini belirtmişti.

Bu sürecin başlaması üzerine birçok kullanıcı büyük perakende mağazalarından sorunsuz bir şekilde para iadesi ya da değişim talep edebilirken; küçük boyutlu mağazalarda ve taahhütlü satış yapan telekom operatörlerinde cihazın iade süreciyle ilgili çeşitli şikayetler gelmeye başladı.

Şebnem Uyar isimli takipçimizin bize gönderdiği e-posta ile bildirdiğine göre takipçimiz 2 Eylül tarihinde cihaz şarj olurken ve kullanırken aşırı ısındığından dolayı Samsung Galaxy Note 7 cihazını Antalya'daki yetkili servise verdiğini, yetkili servise verdiği akşam Samsung Türkiye'nin cihazın iadesi ve değişimi ile ilgili açıklamasının geldiğini ve ertesi gün servisin kendisini arayarak "Servisimizden cihazınızı alıp bayiinizden gerekli işlemleri yaptırabilirsiniz ya da Samsung Müşteri Hizmetleri ile irtibata geçebilirsiniz." şeklinde açıklama yaptığını belirtiyor.

Takipçimiz bu durum üzerine cihazını giderek servisten teslim almış ve yetkili servis açıklamaya "Bayiiye yönlendirildi" şeklinde yazarak cihazı herhangi bir onarım işlemi ya da değişim olmadan takipçimize teslim etmiş. Takipçimiz servise konuyla ilgili neden böyle bir açıklama yazdıklarını sorduklarında yetkili servisten "Bayiiye giderek cihazı iade edeceksiniz." şeklinde bilgi almış. Takipçimiz burada bir işlem yapılıp yapılmayacağını sorduğunda servisin cevabı "Cihazınızı sadece iade edebilirsiniz isterseniz buraya da bırakabilirsiniz ama 1 ayda sonuçlanır." olmuş.

Takipçimiz yetkili servisin yönlendirmesi üzerine Alanya'daki bir Türk Telekom bayiisine gittiğinde servisin açıklamasını söylediğinde "Bizim Note 7 hakkında hiçbir bilgimiz yok. Biz para iadesi yapmıyoruz ancak yeni cihazlar gelirse sizin cihazınızla değiştirebiliriz." cevabını almış. Takipçimiz konuyla ilgili Türk Telekom müşteri hizmetlerini aradığında Türk Telekom'dan olayın bağımsız olduğu yönünde bir bilgi alarak yine yetkili servise ya da Samsung Türkiye Müşteri Hizmetleri'ne yönlendirilmiş. Yani kısacası takipçimiz dönüp dolaşıp aynı noktaya gelmiş.

Ancak takipçimiz Samsung Müşteri Hizmetleri'ni aradığında müşteri hizmetlerinden "Normalde iadeyi bayiiniz yapması gerekiyor" yanıtını almış ve bayiinin kabul etmediğini belirtince Samsung Müşteri Hizmetleri bayiinin bilgilerini isteyerek bayiiyle iletişime geçeceklerini ve takipçimize geri dönüş yapacağını söylemiş. Daha sonra takipçimize konuyla ilgili geri dönüş yapılmamış.

Sonuç olarak bayii, topu yetkili servise ve Samsung'a atarken Samsung ve yetkili servis de topu bayiiye atıyor ve kullanıcılar bir döngü içinde kalıyor. Ayrıca sadece takipçimiz Şebnem Uyar değil, bazı takipçilerimiz de yorum olarak bize detaylı değinmeseler de benzer bir sorunu yaşadıklarını söylüyorlar. Özellikle gelen şikayetlerde genellikle operatör mağazaları ve bazı pazar yeri durumundaki internet sitelerinden satış yapan satıcıların sorun çıkardığından bahsediliyor. Elbette cihazını büyük perakende mağazalarından alan kullanıcılarımızdan da sorunsuz bir şekilde iade işleminin tamamlandığını belirtenler de var.

Şu anda Note 7 kullanıcıları satıcıya göre sıkıntıların yaşandığı bir duruma düşmüş durumda. Bu konuda kullanıcıların mağdur olmaması için biz de Webtekno olarak olayı takip etmeye ve detayları size aktarmaya devam edeceğiz. Temennimiz en kısa zamanda Samsung Electronics Türkiye'nin bu konuyu yakından takip ederek kullanıcılarının aklındaki soruları yanıtlaması ve iyi niyetini suistimal eden bayiilere ilgili işlemi yapması.

Güncelleme: Samsung'un halkla ilişkiler ajansı bizimle iletişime geçerek Samsung'un konuyla ilgili takipçimize ulaştığını ve sorunun çözüldüğünü, takipçimizin cihazının iadesinin yapılacağını belirtti. 

Eğer siz de bir GSM operatöründen Galaxy Note 7 aldıysanız ve haberdeki gibi bir sorun yaşadıysanız nasıl sorunu çözeceğinizle ilgili aşağıdaki içeriği okuyabilirsiniz:

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0