Samsung’un Çentik Trendini Bambaşka Bir Noktaya Taşıyacak Ekran Patenti

41
16
13
6
4
Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un yeni bir patenti ortaya çıktı. Geçtiğimiz yılın sonlarında alınan patent, ters çentikli bir ekran gösteriyor. Patentin ürün haline gelip gelmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Akıllı telefon sektörünün gelişmesiyle birlikte ortaya, birbirinden farklı tasarımlara sahip olan pek çok akıllı telefon modeli çıktı. Son dönemlerin furyası ise çentikli ekranlar. Üreticiler, ekrana koydukları çentikli bölümlere kamera ve ahize gibi donanımsal parçaları ekliyorlar ve bu sayede daha geniş bir ekran bölümüne sahip oluyorlar. Ancak çentikli ekranlar, tüketicileri çok da memnun etmemiş durumda.

Buna rağmen Samsung, çentikli ekranlı modellerini bir süre daha piyasaya sürecek gibi görünüyor. Güney Koreli teknoloji devinin 2018 yılının sonunda başvurusunu yaptığı ancak detayları şimdi ortaya çıkan bir patent, Samsung'un yeni çentikli ekranını gözler önüne seriyor. Ancak bu patent, sadece ekrana yönelik olduğu için telefonun detaylı bilgilerini vermiyor.

Samsung ekran patenti

Patente ait görsellere dikkatlice bakıldığında, ortada bir terslik olduğu açıkça görülebiliyor. Bunun nedeni ise Samsung'un yeni patentinin ters çentikli bir ekranı gösteriyor olması. Öyle ki Samsung, normal koşullarda ekranın içine doğru olan çentik girintisini, ters çevirerek ekranın dışına taşımış durumda. Ancak bu, geçmiş dönemlerde çok da görülmemiş bir tasarım ve bu telefonun 3 boyutlu halinin nasıl görüneceği merak konusu.

Az önce de belirtmiş olduğumuz gibi, çentikli ekranlar zaten tüketicilerin çok da beğendikleri bir tasarım değil. Ancak çentiğin bir de tersine olması, işleri daha da karmaşık bir hale sokuyor. Çünkü bu patentten anlaşıldığı kadarıyla Samsung'un yeni akıllı telefonu ya çok büyük bir üst çerçeveye sahip olacak ya da telefonun dışarı doğru çıkıntılı bir yapısı olacak. Ancak bununla ilgili konuşmak için henüz çok erken.

Samsung'un almış olduğu bu patent, ilerleyen dönemlerde gerçek bir telefon olarak karşımıza çıkabilir. Ancak binlerce patent çalışmasında olduğu gibi bu patent de tarihin tozlu raflarına gömülebilir. Ancak Samsung'un yine farklı tasarımlı bir telefon üzerinde çalıştığı bir gerçek. Bakalım zaman, Samsung'un bu patentini hangi yöne götürecek?

Kaynak : https://www.gsmarena.com/samsung_patents_a_reverse_notch_display_but_will_we_ever_see_it_come_to_life-news-39650.php
41
16
13
6
4
Emoji İle Tepki Ver
41
16
13
6
4