Samsung, Yeni İşlemcilerinde 3GHz'lik Hız Barajını Aşmak İstiyor

26
3
1
1
0
Gün içerisinde Arm ile işbirliğini büyüttüğünü açıklayan Samsung, şirket olarak hedeflerinin yeni işlemcilerinde 3GHz'in üzerine çıkmak olduğunu belirtti.

Samsung, yeni işlemcilerinin hızını arttırmak istiyor ve bunun için de Arm ile olan işbirliğini geliştirmiş durumda. Arm, sadece yarı iletken çipleri tasarlamaya ve IP üreticilerine fikri mülkiyet haklarını lisanslamaya odaklanan bir şirkettir. Küçük ölçekli çipler geliştirmek son derece pahalıdır, bu yüzden Samsung gibi büyük şirketler bile ürünlerinin bazıları için Arm'a güvenmektedir.

Bu işbirliği Samsung'un, daha küçük parça boyutunu farklı şekillerde kullanılabilmesi açısından önemlidir. Örneğin, milimetre başına daha fazla transistör konumlandırabilme yeteneği sağlayacaktır yani daha küçük boyutlarda, aynı gücü harcayarak daha fazla performans elde edilebileceği anlamına gelmektedir.

Daha küçük transistörler, daha yüksek bir enerji verimliliğine sahiptir, bu da daha az ısı üretilmesini sağlamaktadır. Daha yüksek saat hızları, saniyede daha fazla hesaplama anlamına gelir yani daha yüksek verimlilik. Yeni çipler, Arm'ın Artisan fiziksel IP platformunu kullanacak ve Samsung Foundry'nin 7LPP (7nm Low Power Plus) ve 5LPE (5nm Low Power Early) üretim teknolojilerine dayanacak.

Bu işbirliği sayesinde Arm'ın yeni nesil Cortex A76 işlemcisinin, 3GHz'in üzerinde hızlara ulaşması sağlanacak. Mevcut en iyi özellikli CPU'lar, tüketicilere ihtiyaç duydukları tüm performansı sağlarken, yapay zeka ve makine öğrenme modülleri ise büyük ölçüde bu yeni işlemcilerden faydalanacaktır. Samsung'a göre yeni 7nm yongalarının ilk partileri yıl sonuna kadar hazır olacak. Bu zaman çizelgesini dikkate alırsak Cortex A76'ya sahip olan ilk cihazların, 2019'un başında yani Galaxy S10'un piyasaya sürülmesi beklenen tarihlerde olacağını söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Samsungs-to-release-3ghz-mobile-chips_id106349
26
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
26
3
1
1
0