İddia: Samsung, Yeni Katlanabilir Telefonunu Galaxy S11'le Birlikte Tanıtacak

19
6
5
5
1
Çıkardığı ilk katlanabilir akıllı telefon Galaxy Fold ile beklentileri karşılamaktan biraz uzak kalan Samsung’un yeni bir katlanabilir akıllı telefon tasarımıyla karşımıza çıkacağı iddia ediliyor. Koreli teknoloji devinin çıkaracağı yeni katlanabilir telefonun istiridye kabuğu tarzında katlanabilme özelliğine sahip olacağı söyleniyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre Samsung, 2020 yılının şubat ayında Galaxy S11’in yanı sıra 'clamshell' (istiridye kabuğu gibi açılıp kapanan) bir katlanabilir telefon daha çıkaracak. Cihazın ana kamerası 108 MP olacak, ayrıca Galaxy S11’de de bulunacak 5x optik yakınlaştırma özelliği de telefonda yer alacak.

Yani Samsung’un yeni katlanabilir akıllı telefonunun, şekil olarak yakın zaman önce duyurulmuş olan Motorola Razr’a bir hayli benzeyeceğini söyleyebiliriz. Cihazın isminin ise Galaxy Fold 2 mi olacağı yoksa başka bir isimle adlandırılacağı henüz belli değil.

Samsung’un yeni telefonu Galaxy S11 hakkında da söylentiler mevcut:

Samsung Galaxy Fold 2

Çıkan haberde ayrıca Galaxy S11’in de 108 MP kamera, 5x optik yakınlaştırma ve ultra geniş açılı kamera da dâhil olmak üzere iki kamerayla daha geleceği iddia edildi. Bunun haricinde artırılmış gerçeklik ve portre çekimler için ToF sensörü de bulunacak. Samsung, bu sene çıkardığı Galaxy Note10+ cihazında da ToF sensörü kullanmıştı.

Şirketin Galaxy S11 ve yeni katlanabilir akıllı telefonunda kullanacağı 5x optik yakınlaştırma, Samsung’un kendi departmanı olan Samsung Electro-Mechanics tarafından geliştiriliyor. Koreli teknoloji devi, Oppo ve diğer Çinli parça üreticileri için yakınlaştırma sensörü üreten Corephotonics adlı şirketi de bünyesine katmıştı.

Galaxy S11+’ta beşli kamera sistemi kullanılacağıyla ilgili bazı bilgiler bulunuyor ki bu tarz bir kamera seti, akıllı telefona eşsiz ve farklı bir görünüm katacaktır. Bunun haricinde Galaxy S11’in Snapdragon 865 yongası ve 108 MP'lik kamerası ile 8K çözünürlüğünde video kaydı yapabileceği söyleniyor. Tüm bunlara ek olarak birçok yeni ve yenilikçi kamera modlarının da cihazda yer alacağına dair söylentiler bulunuyor.

Kaynak : https://www.neowin.net/news/samsung-could-launch-a-foldable-clamshell-alongside-the-galaxy-s11
19
6
5
5
1
Emoji İle Tepki Ver
19
6
5
5
1