Samsung, Yıllardır Sürdürdüğü TouchWiz Arayüzünü Değiştiriyor

1
0
0
0
0
Samsung, Yıllardır Sürdürdüğü TouchWiz Arayüzünü Değiştiriyor
Samsung'un TouchWiz arayüzü artık yerini "Samsung Experience" isimli yeni arayüze bırakacak ancak her iki arayüzün de hemen hemen her noktası aynı.

Android cihazlarıyla birlikte akıllı telefon pazarına girdiğinden bu yana Samsung kendi arayüzü için TouchWiz ismini kullanıyor ancak özellikle Galaxy S4 gibi cihazlarda yaşanan arayüzün ağırlığıyla ilgili problemler TouchWiz ismiyle bağdaştığı için uzun süredir Samsung cihazlarını kullanmayan kullanıcılar TouchWiz arayüzünün çok hantal ve bir süre sonra kasma / donma gibi problemler yaratacak bir arayüz olduğunu düşünüyor.

Biraz da bu algıdan kurtulmak istediği düşünülen ve arayüz deneyimini daha da geliştiren şirket artık yeni Android 7.0 güncellemeleriyle birlikte TouchWiz ismine veda ediyor. Ortaya çıkan son bilgiye göre Samsung kendi arayüzüne TouchWiz yerine "Samsung Experience" adını verdi. Böylelikle Samsung'un yeni arayüzü SE ya da Samsung Experience olarak anılacak.

Açıkçası Samsung, ilk Galaxy S akıllı telefonundan bu yana arayüzünde TouchWiz ismini kullanıyordu ve bu isimle olumlu ya da olumsuz birçok geri dönüş aldı ancak bu geri dönüşlerin sonucu olarak arayüz artık önceki sürümlerinden çok daha farklı bir boyut kazandı. Bu anlamda arayüzün farklı bir isim taşıması Samsung açısından daha doğru olabilir.

Kaynak : http://www.phonearena.com/news/RIP-TouchWiz-Long-live-Samsung-Experience_id88756
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0