Samsung Zirveyi Başka Şirketlere Kaptırmayacak!

0
0
0
0
0
Samsung yayınlanan bir rapora göre 2016 yılında toplam 350 milyon akıllı telefon satışı yapma hedefinde.

Hemen hemen her segementte tüketicilerle güncel akıllı telefonlarını buluşturarak en fazla akıllı telefon satışı yapan şirket unvanını elinde bulunduran ve aynı zamanda akıllı telefon pazarının lideri Samsung'un akıllı telefon pazarındaki büyüme hedefleri açıklandı.

DigiTimes tarafından yayınlanan rapora göre her yıl önemli oranda büyüme kaydeden şirket bu yıl 350 milyon akıllı telefon satışına ulaşmayı ve yaklaşık %8 büyümeyi hedefliyor. Samsung'un 2016 yılındaki ilk yarı raporuna baktığımızda ise şirket hedefine ulaşmaya oldukça yakın.

Samsung geçtiğimiz yıl toplam 324.8 milyon akıllı telefon satışı yakalamıştı. Özellikle 2015 yılında en fazla Galaxy S6 cihazı satılan şirket bu yıl amiral gemisi modeli S7 yerine üst seviye telefonu Galaxy S7 Edge'i ön plana aldığı için tam beklenen hızda olmasa da geçtiğimiz yıla göre 25 milyon daha fazla akıllı telefon satmayı başaracak gibi.

Bu yılın ilk yarısında yaklaşık 160 milyon akıllı telefon satışı yapan şirketin hedefine ulaşmak için yılın ikinci yarısında yaklaşık 190 milyon akıllı telefon satışı yapmaya ihtiyacı var. Bu noktada da şirketin hedefine ulaşmaktaki en kritik cihazının Galaxy Note 7 olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Eğer Samsung, Galaxy Note 7 cihazıyla beklenen satış rakamlarına ulaşırsa bu yılı da büyümeyle kapatacak ve rakiplerinin düşen büyüme hızlarına göre zirvedeki yerini daha da sağlamlaştıracak.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0