San Francisco’daki Metroyu Hackleyen Adam, Para Alamayınca Tehdit Etmeye Başladı

0
0
0
0
0
San Francisco’daki Metroyu Hackleyen Adam, Para Alamayınca Tehdit Etmeye Başladı
San Francisco’daki metro sistemini hackleyerek yolcuların Cuma ve Cumartesi günlerinde ücretsiz geçiş yapmalarını sağlayan hacker, para talebi kabul görmeyince tehdit etmeye başladı.

Geçtiğimiz Cuma akşamı ve Cumartesi günü San Franciscolu yolcular, metro sisteminin hacklenmesiyle yolculuklarını ücretsiz olarak gerçekleştirmişlerdi. Buradaki sisteme fidye yazılımı yükleyen hacker, bu zararlıyı kaldırmasının karşılığında MUNI’den (metro sistemini kuran kurum) 100 Bitcoin, yani 73 bin dolar talep etti. Kurumun bu talebe karşılık vermemesine ‘içerlenen’ hacker, bu sefer müşteriler ve çalışanlar hakkındaki ayrıntıları içeren 30 GB boyutundaki veriyi sızdırma tehdidinde bulundu.

Sorumlu kişilerin güvenlik anlamında işlerini layıkıyla yerine getirmediklerini söyleyen hackera karşılık olarak San Francisco MUNI yetkililerinden şimdilik ses seda çıkmıyor. Yalnızca sistemlerinin çoğunun olması gerektiği gibi çalıştığını açıklayan şirkete karşılık hacker ise hala bazı istasyonların kontrolünde olduğunu iddia ediyor. Zira şirketin yazılımcıları, hala hackerın saldırılarını önlemeye yönelik çalışmalarını sürdürüyorlar.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0