Sanal Gerçeklikle Saykodelik Kafalar Yaşatan Bir Uygulama Geliştiriliyor

13
5
2
2
1
1960’larda halüsinojen maddelerin kullanımı dünya çapında oldukça yaygındı. O dönemde ortaya çıkan ve ‘saykodelik’ olarak adlandırılan algı şekli bugün, sağlığınıza zarar vermeden deneyimleyeceğiniz bir görsel yapı haline geliyor.

Uyuşturucu kullanmak kötüdür ve uyuşturucunun her türlüsü zararlıdır. Öte yandan, sıklıkla uyuşturucu ile ilişkilendirilse de saykodelik trip olarak adlandırılan aktivitelerin aslında faydalı olabileceklerini gösteren pek çok kanıt var. 

Teknoloji uzmanları da bu saykodelik yolculukları sanal gerçeklikle yeniden yaratmayı amaçlıyor. New Atlas’ta yer alan habere göre araştırmacılar, Fransız film yapımcısı Jan Kounen’in “Ayahuasca”, sanatçı Sander Bob’un “Visionarium” ve Sussex Üniversitesi araştırmacılarının “Hallucination Machine” gibi saykodelik hisler yaratan eserlerine odaklanıyor. 

saykodelik trip

Bu eserler görsel olarak saykodelik olsa da, saykodelik kafa diyebileceğimiz olgunun diğer özelliklerini taşımıyor. Hallucination Machine araştırmacılarından Keisuke Suzuki, daha radikal deneyimler için şu anda en mantıklı alternatifin sanal gerçeklik olduğunu söylüyor. 

Suzuki, “Bilincin değiştirilmiş durumlarını tamamen simüle hale getirmek için, sanal gerçeklik teknolojilerini gerçek zamanlı nöral/psikolojik geri bildirim teknikleriyle birleştirmemiz gerekebilir. Ancak bunun farmakolojik maddelerle aynı seviyeye erişmesi biraz zaman ve çaba gerektirecektir.” diye konuştu.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/recreating-psychedelic-trips-virtual-reality
13
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
13
5
2
2
1