Saniye Saniye Bir Adanın Doğuşuna Tanık Olan Mürettebat

0
0
0
0
0
Muhtemelen son zamanlarda okuyacağınız en ilginç haberlerden biri.

Güney Pasifik üzerinde seyir eden Maiken adlı teknenin mürettebatı, belki de bir insanın görebileceği en nadir doğa olaylarından birine tanık oldular.

Okyanusun üzerinde bir renk değişimi gözlemleyen ve bunun sebebini öğrenmek için daha yakına giden mürettebat, okyanusun yüzeyinin kum ve taşlar ile kaplı olduğu görmüş, hatta plaja geldiklerini düşünenler bile olmuş. Tabi böylesi bir durumu oldukça merak eden mürettebat, olayın nedenini keşfetmek için biraz daha ilerlemeye karar vermiş.

Ancak tekne ilerledikçe kum tabaka giderek yoğunlaşmaya ve taş miktarı artmaya başlamış. Teknenin saplanma ihtimalini göz önünde bulunduran mürettabat da geri dönme kararı almış. İşte asıl olay burada başlıyor. Geri dönerek kum tabakadan uzaklaşan mürettabat, sonrasında şiddetli bir gürültü işitiyor.

Mürettebat arkalarına dönüp baktıklarında okyanusun köpürdüğünü görüyorlar. Buna sebep olan şey ise sualtında yaşanan bir volkan patlması. Bir anda ortalığı ciddi bir duman örtüsü kaplıyor. Devasa duman bulutunun ortadan kalmasının ardından ise mürettabatın ağzını açık bırakan bir manzara oluşuyor; bir ada!

Aslında bu olay, Dünya'nın okyanuslarında ara sıra yaşanmakta. Ancak böylesine bir olaya tanıklık etmek, gerçekten büyük bir şans. Hatta böylesine bir olaydan belki de birkaç dakika ile kurtulmak ayrı bir şans.

Kaynak : http://listelist.com/maiken-teknesi/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0