Şantaj Yazılımlarından Bilgisayarınızı Korumak İçin En İyi 5 Anti-Fidye Uygulaması

9
3
3
0
0
Bilgisayarınızı korumak için birçok antivirüs seçeneğiniz bulunmakta ama bu yazılımların çoğu fidye yazılımı diye adlandırılan virüslere dirençli değildir. İşte Bilgisayarlarınız İçin En İyi 5 Anti-Fidye Uygulaması.

Şantaj yazılımı veya fidye virüsü olarak da bilinen yazılımlara verilen genel ad fidye yazılımıdır. Fidye virüsleri bulaştığı bilişim sistemleri üzerinde dosyaları erişimi engelleyerek kullanıcılardan fidye talep eden zararlı yazılımlardır. Bunu farklı yollarda yapabilen internet korsanları zaman zaman büyük krizlere yol açtılar.

Bilgisayarınızı korumak için hali hazırda bir antivirüs programına sahip olsanız da çoğu program fidye yazılımı ile savaşmak için donanımlı değildir. Bu yüzden bir antivirüs veya yedekleme çözümü kullanıyor olsanız bile ek korumaya ihtiyacınız olabilir. Biz de sizler için bilgisayarlarınızı bu tehditlere karşı koruyabilecek en iyi Anti-Fidye yazılımlarını derledik.

Acronis

Acronis aktif koruma, yerel ve 5GB'a kadar ücretsiz bulut yedekleme imkanı sunmaktadır. Program şüpheli süreçleri algılamak ve izlerini durdurmak için sisteminizi aktif olarak izler. Ransomware (fidye yazılımı) tespit edildikten sonra, size bildirilir ve kalıcı olarak engelleme şansına sahip olursunuz. Yazılım WannaCry ve Petya gibi bilinen tehditlere ve daha önce hiç görülmemiş saldırılara karşı koruma sağlamakta. Acronis, anti-ransomware yazılımı ile kullanıcılara 5 GB bulut depolama alanı sağlar ve daha fazla depolama alanı kolayca satın alınabilir. Siz de 5GB'a kadar ücretsiz bir şekilde depolama imkanı sunan Acronis'i bu bağlantıyı kullanarak indirebilirsiniz.

Avast

Ücretsiz anti-fidye yazılımı ve antivirüs koruması sunan Avast'ın tek eksi yönü, yalnızca ücretli sürümde bulunan önemli klasörler için ekstra koruma hakkı. Geniş bir korumaya ihtiyacınız varsa ve elinizin altında birçok özelliğe sahip olmak istiyorsanız, Avast sizin için çok sayıda çözüm sunar. Avast, popüler bir ücretsiz antivirüs ürünü ve birden fazla ücretli koruma sunar. Ücretsiz sürümü ev Wi-Fi tarama ve şifre yönetimi ile birlikte gerçek zamanlı virüs, kötü amaçlı yazılım ve fidye yazılımı algılama sunar. Bu bağlantıyı kullanarak siz de Avast'ı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bitdefender

Bitdefender bazı fidye ailelerine karşı ücretsiz aşılama yaparak bir önceki karşılaştığınız virüsün benzerlerinden de sizi korumakta. Maalesef ücretsiz bir yazılım değildir ve 3 cihazınızın korunması için yıllık 79 dolar ödemeniz gerekmekte. Sistem şüpheli davranışları algılayan ve fidye yazılımlarını engelleyen Gelişmiş Tehdit Korumasına sahipken, çok Katmanlı fidye yazılımı Koruması, dosyaları diğer birçok özellikten şifrelemeye karşı koruyor. Bitdefender'ı ücretsiz indirip sonrasında paketinizi seçmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

RansomFree by Cybereason

Bu program ise binlerce araştırmanın analizine dayalı fidye yazılım davranışını tanımlamakta. Bu yaklaşım, şirketin on binlerce fidye yazılım varyantı ve davranış kalıplarını analiz etmesiyle bilgilendirilmektedir. Yazılım bilgisayarınıza yem dosyaları yerleştirir ve potansiyel fidye yazılımlarının davranışını izlemek için arka planda beklemeye geçer. Bu dosyaları yanlışlıkla silerseniz, fidye yazılımlarına karşı korumanızı azaltabileceğini unutmayın.Ücretsiz olan programı bu bağlantıyı kullanarak indirebilirsiniz.

RansomBuster

RansomBuster davranışa dayalı algılama kullanır ve şüpheli etkinliğin ilk işaretinde, fidye yazılımının şifrelemeye çalıştığı veya başka şekilde değiştirmeye çalıştığı herhangi bir dosyanın yedeğini alır. Daha sonra, dosyalarınızı ele geçirmeye çalışan gerçekten fidye yazılımı olduğunu belirlerse, işlemi durdurur ve dosyalarınızı yedeklemeden geri yükler. Davranışsal analiz ve sınırlı restorasyon özelliklerine ek olarak, izinsiz programların, örneğin; dokümanlar klasörünüzdeki dosyalara erişmesini engelleyen bir klasör kalkanı da vardır. Siz de bu bağlantıyı kullanarak RansomBuster'a sahip olabilirsiniz.

Bilgilerimizi çalmak ve daha birçok amaçla kullanılan virüsler yetmiyormuş gibi bir de bu fidye yazılımları ortaya çıktı. Dosyalarınızı kitleyerek size şantaj uygulayan bu yazılımlardan korunmak adına siz de beğendiğiniz bir Anti-Fidye yazılımını bilgisayarınıza indirebilir ve tehditlerden korunabilirsiniz.

Kaynak : https://www.androidpit.com/best-anti-ransomware
9
3
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
3
3
0
0