Şarjdaki Telefona Takılı Kulaklıktan Elektrik Akımına Kapılan 16 Yaşındaki Genç Hayatını Kaybetti

96
13
4
4
2
Malezya’da yaşayan 16 yaşındaki bir genç, şarjdaki telefonuna takılı kulaklıktan elektrik çarpması nedeniyle hayatını kaybetti.

Bu ayın başlarında gerçekleşen olayda, annesi tarafından yerde yatarken bulunan gencin sol kulağından kan geldiği belirlendi. Bahsi geçen olayda yer alan kulaklık, cep telefonu ya da şarj kablosu hakkında bilgi verilmedi. Bölge polisinin yaptığı açıklamada, gencin bedeninde herhangi bir darbe izine ya da morluğa rastlanmadıği belirtildi.

Polisin kimliğini Mohdi Aidi Azzhar Zahrin olarak açıkladığı genç, Kampung Gaing Baru Pedas’daki evinde 5 Aralık’ta hayatını kaybetti. 

Oğlunun hareketsiz şekilde yattığını ilk olarak o gün işe gitmeden fark eden anne, önce oğlunun uyuduğunu düşünerek rahatsız etmedi. Zahrin’in, Tuanku Ja’afar Hastanesi’ne kaldırılmadan saatler önce hayatını kaybettiği doktorlar tarafından onaylandı.

Bu yıl nisan ayında da ABD’nin Alabama eyaletinde bir adam, cep telefonu şarjı yüzünden ölümle burun buruna gelmişti. Adamın asker künyesi şarja taktığı telefonunun kablosuna dolanmış, kablodaki soyulmuş bölgeden elektrik almıştı. Son anda künyeyi koparıp atan adam, bu sayede hayatta kalmıştı.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/16-year-old-reportedly-electrocuted-wearing-headphones-connected-to-charging-smartphone-1960383
96
13
4
4
2
Emoji İle Tepki Ver
96
13
4
4
2