Seagate, 400 Milyon Fotoğraf Alabilecek SSD Üretti!

1
0
0
0
0
Depolama birimleri üreticisi Seagate, SSD depolamada çıtayı en üste çıkardı. Seagate'in yeni modeli depolama alanıyla şaşırtıyor.

Geleneksel sabit disklerin yavaş yavaş ortadan kalkmaya başladığı günümüzde SSD’lerin kapasiteleri de giderek artıyor. Birkaç ay önce Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un duyurduğu 15 TB depolama kapasiteli SSD’nin üzerinden henüz kısa bir süre geçmişken cevap Seagate’den geldi. Ünlü depolama birimleri üreticisi tam 60 TB büyüklüğündeki yeni SSD’sini duyurdu.

Dünyanın en yüksek kapasiteli SSD’si olan Seagate 60 TB SAS SSD, 3.5 inç formatta geliyor. Yoğun depolama alanı ile 40 milyon fotoğraf kaydedilmesine olanak sağlayan SSD, 12 milyon DVD çözünürlükte filmin depolanmasına da olanak sağlıyor. 

Böyle büyük bir depolama alanına ihtiyaç duyanlar için kötü haber ise ürünün henüz satışa çıkmayacak olması. Seagate ürün tanıtımını gerçekleştirse de 60 TB’lık SSD’nin raflardaki yerini alması 2017 yılını bulacak. Ürünün fiyatı da henüz belli değil ancak el yakacağını şimdiden söyleyebiliriz.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0