Tabi ki bu hızlı büyüyen ve muazzam kullanıcı sayısına sahip olmuş olan sosyal ağlar bulunuyor. Facebook, Twitter ve Instagram gibi başı çeken isimler bu ağlara örnek olarak gösterilebilir. Bu sosyal ağlar birçok kullanıcıya hizmet verdiği için çeşitli kesimlere ve ülkelerin yasalarına aykırı olmayan, insan haklarına saygılı ve kişi gizliliğini önemseyen kurallar içermeliler. Aksi takdirde 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunan Facebook gibi siteler, çoğu insanın başını ağrıtacak sorunlara yol açarlardı.
Facebook'da stajyer olarak çalışan Aran Khanna isimli Harvard Üniversitesi öğrencisi, Facebook'un mobil cihazlarda kullanılması için tasarladığı Messenger uygulamasında bir soruna yol açtı. Aran, Google Chrome için tasarladığı Marauder's Map isimli uygulaması ile kullanan kişilerin arkadaşlarının konumunu, Messenger uygulamasının üzerinden öğreniyordu.
Uygulama sadece 3 günde 85.000'den fazla indirildi. Sizin hiçbir şekilde izniniz olmadan konumunuzun öğrenilmesi fikri, herkes gibi Facebook'u da çileden çıkardı. Facebook, Aran Khanna'dan önce uygulamasının bu özelliğini devre dışı bırakmasını istedi. Uygulamanın özelliği devre dışı bırakılıncada Aran, stajyer olarak çalıştığı Facebook'dan kovuldu.
Facebook, stajyerini kovduktan sonra bir süreliğine bilgisayardan konum paylaşımını kullanıma kapattı. Özelliğin, Messenger uygulamasının güncellenmesi ve hatadan arındırılması için kapatıldığı bildirildi.
Kaynak: TheNextWeb