İsviçre'de bulunan Zürih Federal Teknoloji Enstitüsü tarafından tanıtılan köprü kuran drone'lar, bu araçların kullanılacağı ve insanlara göre çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebileceği işlemlerden birisi haline geldi. Düzenek aslında çok basit bir şekilde çalışıyor ve drone'un uçma yeteneğini kullanıyor.
Drone'a takılan bir makaranın ucu, köprünün bir kısmına sabitleniyor. Drone karşı tarafa doğru uçurulurken makara sabitlendiği halattan dolayı dönmeye başlıyor ve halatın boyu uzuyor. Drone karşı tarafa varınca da köprünün bir kısmı tamamlanmış oluyor. Sistemin tanıtımı yapılırken drone'lar bu işlemle 7.4 metrelik bir köprü kurdular ve senktronize bir şekilde uçarak 120 metrelik halatları bağlayabildiler.
Drone'ların kurduğu köprü "Dyneema" adlı bir ip çeşidinden üretiliyor ve bu ip çeşidi drone'un taşıyabildiği kadar hafif olmasına rağmen bu iple yapılan bir köprü insan ağırlığını rahatça taşıyabiliyor. Bu teknolojinin kullanımı ilerleyen zamanlarda, insanların ulaşımı için gerekli olabilecek köprü yapımını çok kolay bir işlem haline getirecektir.