University of Birmingham'da bulunan bir ekip, bu teknolojiye oldukça büyük katkı sağlayacak yeni bir metod üretti. Pahalı ekipmanlar, karmaşık fizik kuralları ve zaman harcayan uygulamalar yerine geleneksel yöntemden saparak geliştirilen bu yeni metod, hologramların lazerle oluşturulması üzerine.
Tek bir lazer ışınının bölünmesi ve istenilen yerde parçalar halinde toplanmasından oluşan metod, bu teknolojiyi kullanılan geleneksel yönteme göre çok daha kolaylaştırdı. Ekibin başı olan Haider Butt, normalde lazerin böyle bir özelliğinin olmadığını, fakat çalışma arkadaşları ile adeta bir mürekkep gibi iz bırakabilen nanosaniye lazer kullanarak bu sorunun üstesinden geldiklerinden söz etti.
Phys.org sitesine verdiği röportajda Butt: "Yöntemde tabi ki bazı eksiklikler bulunuyor. Şuan en büyük sorunlarımız yaratılan hologramların pek parlak olmaması ve yöntem direkt olarak lazer ışınlarını kullandığı için çok sayıda farklı lazerlere ihtiyacımızın olması. Ama bunlar zamanla düzeltilebilecek olan eksiklikler ve bu teknolojinin gelişmesi ile ileride bu teknoloji mobil cihazlara eklenecek şekilde küçültülebilir ve çok masraflı olmayan bir şekilde herkesin bu teknolojiyi kullanmasını sağlar" diye konuştu.
Kaynak: TechRadar