Seneye İnternet Trafiğinin %75’i Mobil Cihazlardan Gelecek!

0
0
0
0
0
Her tarafta yaygınlaşan ve herkesin elinde olan tabletler, akıllı telefonlar vb. mobil cihazlar, günümüz internet trafiğinin dörtte üçünü oluşturuyor.

Mobil cihazların herkeste bulunması ve bilgisayarların yapabildiği çoğu işlemi sorunsuz şekilde yapabilmesi, bilgisayarları doğal olarak arka plana attı. Tablet ve telefonların interneti domine etmesiyle birlikte araştırma kuruluşları da buna yönelik bilgilerini paylaştılar.

Yayınlanan verilere göre; 2012 yılında internet trafiğinin %40’ını oluşturan tablet ve telefonlar, 2016’da %68’e fırladı. Yine öngörülere göre ise 2018 yılında bu sayının %79 olması bekleniyor.

En yüksek mobil internet kullanım oranına sahip olan ülke İspanya’da bu değer çoktan %85’i geçmiş durumda. Akıllı telefon kullanımının nüfusa oranı olarak da %92 ile İrlanda ilk sırada yer alıyor. Ardından gelen Singapur da da nüfusun %91’i akıllı telefona sahip.

Bu kadar yüksek kullanım değerleri olunca tabi ki reklam sektörü de bu alanda genişliyor. 2018 yılında tüm reklam hizmetlerinin %60’ının mobil odaklı olacağını belirten kuruluş, bu reklam maliyetinin 134 milyar dolar olacağını söyledi. Örnek vermek gerekirse global mobil reklamlara harcanan para; gazete, dergi, sinema ve sokak reklamlarının toplam değerinden daha büyük bir miktarı ifade ediyor.

Bu mobil reklamlara yönelim ile birlikte umarız mobil için bilgisayarlarda olduğu gibi stabil çalışan reklam engelleyici çözümler üretilir.

 

Kaynak : http://www.androidauthority.com/mobile-internet-usage-predictions-725382/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0