Seul Motor Show'da Dikkatleri Üzerine Çeken 5 Araba

15
7
3
3
1
Koreli otomobil üreticilerinin buluştuğu Seul Motor Show'da ilgi çeken markalar ve arabaları.

Bu hafta Seul’de Korean International Exposition Center’da (KINTEX) düzenlenen Korean Motor Show, Kore otomotiv endüstrisinin geçtiğimiz on yılda ne kadar büyüdüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Bu yıl düzenlenen şovda odak noktası ise Koreli üreticilerin giriş yaptığı yeni segment araçlardı. İşte bu seneki şovda dikkat çeken araçlar.

Renault Samsung XM3

XM3 ile ilgili henüz çok fazla şey bilinmiyor. Araçla ilgili 2.0 litre 1.4 gaz ya da dizel motora ve full-size QM6 ile aynı güç aktarım mekanizmasına sahip olacağı biliniyor. XM3’ün küresel pazarda ne gibi etkilere sahip olacağını kestirmek henüz güç ancak şirketin son yıllarda azalan satışlarını tersine çevirebilir.

Kia Sp Signature

Küresel pazardaki ufak SUV isteğine KIA, Sp Signature ile cevap vermeye karar vermiş gibi gözüküyor. Araçla ilgili detaylar henüz bilinmiyor ancak bu sene içerisinde aracın özelliklerinin açıklanacağı düşünülüyor. Kia’nın Sp Siganature’ı Ford EcoSports, Mazda CX-3 ve Hyundai Kona ile rekabete girecek.

NeuWai

Bu Çinli yeni firma motosikletten küçük SUV’lere kadar şovda 12 araçla boy gösterdi. Ancak firmanın sergilediği en ilginç araç hiç şüphesiz ki Ford Model T, Fiat Multipla ve Chevy HHR’ın karışımı gibi görünen Toro T’ydi. Ayrıca şirketin bir diğer aracı olan TJ de FJ Cruiser’ın “bebeklik” hali gibi duruyordu.

Ssangyong Rexton Sports Khan

Rexton Sports Khan, sadece bir off-road aracı olmaktan daha fazlası. Ayrıca araç standart modellere göre daha ağır yükleri de rahatlıkla taşıyabiliyor. Şirket aracın taşıma kapasitesini göstermek için kamyonetin arkasına arazi motorları ve kamp malzemeleri koydu.

Hyundai Nexo Fuel Cell

Güney Kore, çıkardığı fosil yakıtların yüzde 98’ini ihraç ediyor ve dolayısıyla Asyalı devlet yenilenebilir enerji konusuna oldukça önem veriyor ki bunlardan bir tanesi de yakıt pilli araçlar (FCV). FCV’lerin en büyük eksikliği altyapı eksikliği. Ancak Kore hükümeti bu sorunu ortadan kaldırmak için hidrojen yakıt istasyonlarını genişletmeyi planlıyor. Kore hükümetinin yenilenebilir enerji konusundaki girişimleriyle birlikte Hyundai’nin bu aracı da Kore otomotiv endüstrisinin geleceğini gösteriyor olabilir.

Kaynak : https://www.motortrend.com/news/kia-ssangyong-5-cool-cars-2019-seoul-motor-show/
15
7
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
15
7
3
3
1