Sevgilisini Daha Fazla Görebilmek İçin Uçağa İhbar Mektubu Koyan Adama Müebbet Hapis

41
11
8
5
3
Bindiği uçağın sahip olduğu havayolu şirkettinde hostes olarak çalışan kız arkadaşını daha fazla görmek için şirketin adını karalayan bir yola başvurdu.

Akıllara durgunluk veren ve filmlere konu olabilecek trajikomik olay Hindistan’da yaşandı. Sevgilisini daha fazla görmek için bindiği uçakta bulunan tuvalete “Uçakta 12 korsan ve patlayıcılar var” şeklinde bir not bırakan iş insanı, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Bindiği uçağın sahip olduğu firmada çalışan kız arkadaşını Mumbai’ye taşınmaya ikna edemediği için havayolu firmasına bir isim karalama operasyonu düzenleyen adamın planlarıysa hiç düşündüğü gibi gitmedi.

Çıktığı mahkemede suçlu bulunan Birju Salla, hapis cezasının yanı sıra 720 bin dolarlık bir para cezasına da çarptırıldı.

Tek vakası bu olmayan ve 2017 yılında da Yeni Delhi-Mumbai seferini yapan Jet Airways uçağını da başka bir şehre acil iniş yaptırmak zorunda bırakan adam, Hindistan’da uçak kaçırma cezasının yeni yasasında yargılanan ve ceza alan ilk kişi oldu.

Uçakta bulunan ihbar mektubunu iş yerinde kendisinin yazdığını kabul eden Salla, mektubunda şu ifadeleri kullandı:

"Uçakta 12 korsan ve patlayıcılar var. Uçağı Keşmir'e (Keşmir'in Pakistan denetimindeki kesimi) indirin."

Salla’dan alınan para cezasının uçağın pilotları, kabin görevlileri ve yolculara dağıtılacağı bildirildi. Pilotlar yaklaşık 1.500’er dolar alırken kabin görevlileri 750, yolcular da 375’er dolar alacak.

Salla’nın avukatı kararın temyiz edileceği bilgisini verdi.

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-48621975
41
11
8
5
3
Emoji İle Tepki Ver
41
11
8
5
3