Sharp, Dikey Olarak Katlanabilen Bir Akıllı Telefon Prototipi Üretti

24
2
1
1
0
Japonya merkezli elektronik üreticisi Sharp; geçtiğimiz günlerde bir katlanabilir akıllı telefon patenti almıştı. Samsung ve Huawei'nin katlanabilir telefonlarının tasarımlarının aksine dikey olarak katlanabilen Sharp'ın katlanabilir telefonu, bu özelliğiyle katlanabilir telefon tasarımlarının farklı bir yöne yönelmesini sağlayabilir.

Samsung'un Galaxy Fold, Huawei'nin ise Mate X ile yakaladığı başarı, diğer akıllı telefon üreticilerini de harekete geçirdi. Daha önceki katlanabilir telefon tasarımlarından farklı tasarımlar sunarak kullanıcıları memnun etmek isteyen üreticiler, oldukça yenilikçi çözümlerle karşımıza çıkıyorlar. Dünyanın en büyük elektronik üreticilerinden biri olan Sharp; Galaxy Fold ve Mate X'te gördüğümüz katlama yönünü tamamen tersine çeviriyor.

Yaklaşık iki hafta önce pantenti alınan Sharp'ın dikey olarak katlanabilen akıllı telefonunun prototipi bugün Japonya'da ortaya çıktı. Tasarım anlamında temel olarak eski kapaklı telefonları andıran cihaz, açık haliyle kullanıcılara büyük bir ekran deneyimi yaşatırken katlandığında ise küçük boyutuyla kullanım kolaylığı sunuyor.

6,2 inç boyutundaki OLED ekranın 300.000 katlamaya dayandığını açıklayan Sharp'ın yeni telefonunu ne zaman piyasaya süreceği henüz bilinmiyor. Teknik özellikleri açıklanmayan katlanabilir telefonun yalnızca tasarımıyla bile katlanabilir telefon pazarında farklılık yaratacağı kesin. Sharp'ın katlanabilir akıllı telefonun prototipinin oldukça net bir şekilde incelenebildiği videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Sharps-foldable-clamshell-design-vs-Galaxy-Fold-or-Mate-X_id115222
24
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
24
2
1
1
0