Sharp, Dünyanın İlk Katlanabilir Oyuncu Telefonu İçin Patent Başvurusunda Bulundu

17
5
3
1
1
Tüketici elektroniği devi Sharp, dünyanın ilk katlanabilir oyuncu akıllı telefonu için USPTO'ya patent başvurusunda bulundu.

Akıllı telefon pazarı günden güne kızışıyor. Mobil oyun dünyasının beklenmedik bir şekilde genişlemesi, akıllı telefon sektöründe ‘oyuncu telefonu’ diye bir kategori oluşmasına neden oldu. Ayrıca premium akıllı telefonlara olan ilginin azalması, şirketlerin katlanabilir akıllı telefon gibi yeni bir akıllı telefon konseptine yönelmelerini sağladı.

Peki akıllı telefon sektörünün en yeni iki oyuncusu olan katlanabilir akıllı telefonlarla oyuncu telefonları birleşse ortaya nasıl bir sonuç çıkar? Mobil oyuncuların memnun olacağı bir sonuç çıkacağından emin olabilirsiniz. En azından Sharp’ın 2017 yılında Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi’ne (USPTO) yaptığı patent başvurusu öyle olacağını gösteriyor.

Patent belgeleri, Galaxy Fold ya da Mate X gibi açıldığında neredeyse kare şeklinde olan bir telefon değil, TV kumandası benzeri ince uzun ekrana sahip bir oyuncu telefonu gösteriyor. Ekranın yanlarında oyun içi kontroller bulunurken, ortasında oyunun kendisi yer alacak. Böylece mobil konsol benzeri bir deneyim sağlanmış olacak.

Elbette ki söz konusu patentin gerçek bir ürün olarak karşımıza çıkacağının bir garantisi bulunmuyor. Fakat Sharp’ın katlanabilir telefon konseptinin amaç-sonuç açısından rakiplerine göre çok daha iyi durduğunu söyleyebiliriz. Yine de konuyla ilgili daha fazla bilgi için önümüzdeki haftalarda ortaya çıkacak sızıntıları takip etmemiz gerekiyor.

Kaynak : https://nl.letsgodigital.org/smartphones/sharp-opvouwbare-gaming-smartphone/
17
5
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
17
5
3
1
1