Sharp'tan Bir Çerçevesiz Telefon Daha: Corner R

0
0
0
0
0
Çerçevesiz telefonlar konusunda başarılı bir geçmişe sahip olan Sharp, bu özellikte cihazlar geliştirmeye devam ediyor.

Akıllı telefonların tasarımları her geçen gün değişiklik gösteriyor ve bu değişiklik, muhtemelen en fazla cihazların ekranlarında kendini belli ediyor.

Bir zamanlar küçücük ekranları ile bildiğimiz telefonların ekranları, önlerine gelen ''akıllı'' sıfatı ile giderek büyüdü hatta şimdi de kavisli ya da bükülebilir ekranlar yavaş yavaş moda olmaya başladı. Tabi bu süreç içerisinde ekranların sahip oldukları çerçeveler de giderek küçülüyor.

Ancak Sharp, ekranı saran çerçeve konusunda gemileri zaten 1 sene öncesinden yakmıştı. İlk olarak oldukça ince bir çerçeveye sahip akıllı telefonu Aquos Crystal'ı tanıtan Sharp, ardından çerçevesiz telefonu Aquos Crystal 2'yi duyurmuştu. Fakat firmanın çerçevesiz telefon sevdası devam ediyor.

Yukarıda gördüğünüz telefon, Sharp'ın ''Corner R'' adını verdiği yeni konsept telefonu. Tamamen çerçevesiz bir ekrana sahip olan telefon, elinize aldığınızda sanki avucunuzun içerisinde mobil cihaz yerine akıllı bir ekran varmış izlenimi yaratmakta.

Telefonun özellikleri hakkında 5.2-inç Full HD ekran dışında pek bir bilgi mevcut değil zira şu an için Corner R, sadece konsept aşamasında. Yani cihaz ne zaman piyasaya çıkar (ya da çıkar mı?), çıkarsa da fiyatı ne olur bilemiyoruz.

Bir diğer merak ettiğimiz nokta ise Sharp'ın çerçevesiz ya da oldukça ince çerçeveli cihazların en büyük sorunu olan istem dışı ekrana temas ve cihaza komut verme olayını nasıl çözdüğü.

Kaynak : http://thenextweb.com/mobile/2016/10/07/smartphone-no-bezel/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0