Şimdi de Samsung Markalı Çamaşır Makinelerinde Patlama Sorunu Ortaya Çıktı!

2
1
0
0
0
Note 7 konusunda sorunların ardı arkası kesilmeyen Samsung’un başını şimdi de çamaşır makineleri yakacak gibi.

Samsung’un normalde muhteşem bir telefonu olan Galaxy Note 7’lerde yaşanan patlama sorunu yavaş yavaş çözülmeye çalışılsa da dün ortaya çıkan sorunsuz Note 7’deki yanma sorunu kafalarda soru işareti bırakmıştı.

Yukarıdaki haberimizden detaylarını görebileceğiniz Note 7 sorunundan başka şimdi de çamaşır makinesi gibi oldukça alakasız bir şeyde de patlama sorunu ortaya çıktı. Amerika Birleşik Devletleri’nde Samsung’un Mart 2011 ile Nisan 2016 arasında ürettiği çamaşır makinelerinde bulunan patlama sorunu New Jersey, Texas, Georgia ve Indiana eyaletlerinden gelen şikayetler sonucunda ortaya çıktı.

Çamaşır makinesinin çamaşır tamburunun fazla hızlı dönmesinden kaynaklanan sorunda ana sorunun suya dayanıklılık konusunda olduğu ve tamburun fazla hızlı dönmesiyle su kaçırdığı, bu sebeple motora kaçan suyun cihazda sorunlar yaratarak patlama gibi ciddi problemler ortaya çıkardığı bildiriliyor.

Bu noktada harekete geçen Amerika Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu’nun yayınladığı raporda bu ürünlere dikkat edilmesi gerektiği ve düşük hızlarda çalıştırılması önerisi verildiği görünüyor. Ayrıca bu doğrultuda açıklama yapan Samsung, buradaki bağlantıdan da görebileceğiniz gibi sorun yaşanabilecek çamaşır makinelerinde düşük hız profilinde kullanmaları öneriliyor.

Ayrıca 2011’den bu yana hiçbir sorunun da yaşanmadığının altını çizen Samsung, 5 yıllık çamaşır makineleri olduklarını, bu sebeple sorun yaşanmasının olabilitesinin fazla olduğunu da dolaylı yoldan iletmiş oluyor.

2
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
0
0
0