Şimdiye Kadar Hiç Görülmemiş Nükleer Silah Testi Videoları Açığa Çıktı

55
5
4
2
2
Şüphesiz ki geçmiş, bizler ve tarih için çok önemli veriler içeriyor. Ancak tozlu raflarda unutulan bu bilgilere erişmek her zaman öyle kolay olmayabiliyor.

Bizleri bu günlere getiren elbette ki geçmişte yaşanılan olaylardı. Fakat gerek teknolojik yetersizlik, gerekse zamanın şartları nedeniyle o dönemleri ayrıntılı inceleyemiyoruz. Bu noktada bir ABD laboratuvarından çıkan nükleer test görüntüleri, adeta geçmişe ışık tutuyor.

Kaliforniya’daki Lawrence Livermore Ulusal Kütüphanesinden çıkarılan 250 film arasında bulunan görüntüler, restorasyon müdürü Gregg Spriggs tarafından bulundu. 1945 ve 1962 yılları arasında gerçekleşen yüzlerce yüksek güçlü patlamayı içeren görüntüler, ABD’deki en iyi gizli alanları gösteriyordu.

Daha önce hiç görülmemiş ve devasa büyüklükte olan patlamalar, zamanın teknolojik yoksunluğu ve şartları düşünüldüğünde ayrı bir dikkat çekici oluyor. Öte yandan geçmişe ışık tutmasıyla da ilginç olan filmler, o yıllarda yapılan nükleer silah denemelerini de gözler önüne seriyor. Elde edilen verilere göre, 1945-1962 yılları arasında yapılan en büyük nükleer silah testi Pasifik Okyanusu’nda ve Nevada Çölleri’nde gerçekleşmişti.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/news/article-5924513/Laboratory-declassifies-hundreds-nuclear-test-videos.html
55
5
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
55
5
4
2
2