Şimdiye Kadar Size Kimsenin Öğretmediği, Hayatınızdaki En Önemli Şey

91
10
6
6
3
Günlük hayatın işleyişine kapılıp giderken bir an durup kendimize sormadığımız sorular birikir. Her insanın kendine vakit ayırıp hayatıyla yüzleşmesi gerekir.

Hayatımız boyunca eğitim hayatımızda ilerlemeye çalışıyoruz, çalışma hayatına dalıyoruz ve sonunda emeklilik planları yapıyoruz. Peki nasıl daha iyi bir insan olacağımızı planlıyor muyuz? Nadiren. Aslında olmak istediğimiz kişi, koşullar tarafından şekillendirilen kişi değil. Birçoğumuz hayat yolculuğumuzun bir noktasında amacımızı bulacağımızı varsayıyoruz.

Günümüz dünyasında durup bir nefes almak ve bazı şeylere yeniden başlamak için zaman ayırmak zorlaşıyor. Evde oturup çocuklarına bakan bir ebeveynden büyük bir şirkette çalışan müdüre kadar herkes kendine zaman ayırmak için çok meşgul. Gerçek şu ki, zamandan kendiniz ve diğerlerinden uzak her şey için yararlanacaksınız.

Kısaca kendimize gerçekten zaman ayırmıyoruz. Virginia Üniversitesi'nin 2014 yılında yaptığı bir araştırmaya göre erkeklerin %67'si ve kadınların %25'i sadece 15 dakika sessizce yalnız kalmaktansa yerine tatsız bir elektrik şokuna maruz kalmayı tercih ettiler. Bilgi teknolojileri kültürümüze hükmediyor ve dünyamızı daha da genişlettiğine şüphe yok. Ancak kendimiz dışında herkese bağlıyız.

İşte size yalnızlığa zaman ayırmanız için 4 neden:

kendini dinlemek

1. Kendinizi dinleme fırsatı verir

Sessiz bir alan size yaşamınızda yapmanız gereken hedefleri, ilişkilerinizi ve değişikliklerinizi düşünmek için bir fırsat sunar. Yalnızlıkla geçirdiğiniz zaman sizi kim olduğunuz ve kim olmak istediğiniz konusunda daha derine inmeye davet eder.

Peki bunu nasıl sağlayabilirsiniz? Evde iseniz kapınızı kapatın. Telefonunuzu ve bilgisayarınızı kapatın. Ve en önemlisi kendinize dönün; hayatınıza dair düşüncelere, hayallere, hedeflere dalın. Sizin için önemli olan şeyleri düşünmeniz, zihninizin ortaya çıkan her şeyi işlemesine yardımcı olur.

plan yapmak

2. Hayatınızı planlamanızı sağlar

Geçtiğimiz yıl yapılan bir araştırmaya göre; insanlar son güne kalan daha küçük ama acil görevleri, daha küçük ama kolay görevlerin önüne koyuyor.

Yalnızken yapılacaklar listenize uzun ve kararlı bir şekilde bakın. Muhtemelen önemli veya acil görevlerin bir birleşimi ortaya çıkacaktır. Zihninizin sakin, beyninizin en yaratıcı ve enerji dolu olduğu anları belirleyin ve bu saatleri önemli işler için planlayın. Daha kolay işlerin de tamamlanması gerekiyor, ancak onlar için formunuzun zirvesinde olmanıza gerek yok.

3. Duygularınızı düzenler

Tadı kötü olan bir ilaç gibi bazen kendimizle yalnız zaman geçirmek zor ya da çekilmez olabilir. Bunun bizim için iyi olduğunu biliyoruz ancak kapıyı kapattığımızda ya da yürüyüşe çıktığımızda her zaman heyecanlı hissetmiyoruz. Engellerinizi aşın, zincirlerinizi kırın ve kendinizle yüzleşin.

Negatif bir ruh halinin sessizliği engellemesine izin vermeyin çünkü duygularınızı durdurmak ve yaşamak için çok meşgulsünüz. İlişkiler, yaşamdaki yönünüz, geçmişiniz, vb. gibi önemli konulara zaman harcayın. Yalnızken dikkatiniz içe odaklanır ve bastırdığınız sorunlar yüzeye çıkabilir. Kendinizle yüzleşir ve gerçekte ne olduğunuzu görürsünüz.

checklist

4. Hayatınızı organize etmeye yardımcı olur

Hayatı düzenli tutmak bezen zor, çünkü her günün sonucunu tahmin edemiyoruz. Bazı günler diğerlerinden daha iyi bazense berbat olabilir. Ama unutmayın; düşündüğünüzden daha fazla kontrole sahipsiniz.

Çok az insan yaşamını ilişkiler, sağlık ve yaşam hedefleri gibi derinden önemli olan şeylere göre düzenler. Kimse başarınızı sizden daha fazla önemsemiyor. Hayatınızdaki her şey önemliyse yüzeysel etkinlikler ve günlük işlere takılıp kalırsınız.

Belirsiz hedeflere razı olmayın ve hedefe ulaşacak bir süreç oluşturmak için geriye doğru çalışın. Süreci somut adımlara bölün. Her adımın bir zaman çizelgesi içerdiğinden emin olun. Sürecin sizin bağlılığınıza ihtiyacı var, başka bir plana değil. Koşullar değiştiyse, adımlarınızı değiştirmeniz gerekebilir. Adımlarınızın geldiği noktayı düzenli olarak takip edin.

Kaynak : https://www.theladders.com/career-advice/the-most-important-thing-no-one-ever-taught-you
91
10
6
6
3
Emoji İle Tepki Ver
91
10
6
6
3