Şimdiye Kadar Yanlış Biliyormuşuz: Omega-3 Takviyesi Aslında İşe Yaramıyor!

29
21
9
3
3
Çoğumuz günlük yaşamın hızlı koşuşturması içerisinde çareyi çeşitli gıda ve ilaç takviyeleri alarak buluyoruz. Ancak yeni yapılan bir çalışmaya göre bu durumun doğru olmadığı kanıtlandı.

Özellikle yoğun iş veya okul hayatına sahipseniz ve rutin bir şekilde her gün bir yerlere yetişme çabası yaşıyorsanız, vücudunuzun zamanla bitkin düşmesi oldukça muhtemeldir. Bu noktada yetişkin veya çocuklar çeşitli gıda ya da ilaç takviyeleri kullanabiliyorlar. Peki ya işe yarar sandığımız tüm takviyeler yararlı mı?

Bu soruyu eminim ki sizler de daha önce merak etmişsinizdir. Sizin gibi düşünen bazı bilim insanları ise bunu araştırmaya koyuldular ve Omega-3 takviyesi ve çeşitli takviye hapları üzerine bir çalışma yürüttüler. Yapılan araştırmalar sonucunda, Omega-3 takviye haplarının aslında sandığınız kadar da yararlı olmadığı ortaya çıktı. Sizin için olağanüstü bir faydası bulunmayan haplar; özellikle çocuklar ve kalp rahatsızlığı çeken yetişkinler için oldukça sık kullanılıyor.

Cochrane incelemesi adı altında yapılan çalışmaya 112.000’den fazla insan katıldı. Omega-3 kullananların %8.8’inin bu hapı içtikleri halde kalp rahatsızlığı yaşadığı belirlendi. Hapı kullanmayan ve Omega-3 eksikliği yaşayan hastaların ise %9’u aynı veya benzer rahatsızlıkları yaşamaya devam ettiler. Yani anlayacağınız üzere takviye hapı sanıldığının aksine çok da faydalı değildir.

Öte yandan yapılan çalışmalar tabii ki sadece Omega-3’ü içermiyordu. C vitamini ve kalsiyum dahil olmak üzere birçok bilindik takviye hapı aynı araştırma içerisinde incelendi. Bunlardan bazıları gerçekten vücuda yarar sağlarken, bazıları da hiçbir etki yaratmıyordu. Dememiz o ki Omega-3 haplarının kalp ve dolaşım rahatsızlıklarını engelleyeceği sadece bir yanılsamadan ibarettir ve etkin sandığımız bu haplar, vücudunuz da çok da fazla bir etki yaratmamaktadır.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/omega-3-supplements-dont-help-prevent-disease-2018-7?utm_source=feedly&utm_medium=referral
29
21
9
3
3
Emoji İle Tepki Ver
29
21
9
3
3