Hackerlar, Singapur Sağlık Kuruluşundan Başkan Dahil 1.5 Milyon Kişinin Verilerini Çaldı!

6
2
1
1
1
Son dönemlerde özellikle göze batan ancak bir türlü de dur durak bilmeyen veri ihlali sorunu, bu defa Singapur’u vurdu.

Facebook skandalları sonrası, dikkatimizi daha fazla çekmeye başlayan veri ihlali sorunları, bu defa Singapur’da ses getirdi. Halk sağlığı hizmeti olan SingHealth’de meydana gelen olayda, tarihin en korkunç ihlali yaşandı diyebiliriz.

Singapur Başkan’ı Lee Hsien Loong da dahil olmak üzere 1,5 milyon insanın verilerinin kontrol altında tutulduğu sağlık kuruluşunda, çok fazla kişinin verileri kötü niyetli kişiler tarafından çalındı. Yaşanan olay sonrası elde edilen verilerde, Başkan’ın verilerinin özel olarak ele geçirilmeye çalışıldığı ortaya çıktı. Özel olarak defalarca uğraşıldığı belirtilen Başkan Loong’un verileri, sonunda kötü niyetli kişilerin elinden kurtulamamıştı.

Ülkede büyük bir yankı uyandıran olaya, Siber Güvenlik’ten Sorumlu Bakan olan Bay Iswaran’da dahil oldu. Bağımsız bir dış inceleme yapmak üzere bir Soruşturma Komisyonu (COI) toplanacak olan ihlalde, emekli bölge yargıcı Richard Magnus komiteye başkanlık edecek. Bu noktada yapılan ilk araştırmalarda, veri korsanlarının SingHealth’in veritabanına kötü amaçlı yazılım gönderdiği ifade edildi. Buna ek olarak veri hırsızlığı, 27 Haziran 2018 ve 4 Temmuz 2018 arasında oldu. Şu an için sıkı yönetim ilan eden kuruluş, çalışanlarına internette gezinme yasağı koydu.

Kaynak : https://boingboing.net/2018/07/20/out-of-bounds.html
6
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
6
2
1
1
1