Singapur, Sürücüsüz Toplu Taşıma Denemeleri Yapacak

0
0
0
0
0
Çarşamba günü yapılan anlaşma ile birlikte Singapur'da toplu taşımada sürücüsüz otobüslerin kullanılması kararı alındı. Uygulamanın ne zaman başlayacağı ise henüz belli değil.

Bilindiği gibi dünyanın birçok ülkesinde, yeni teknolojik gelişmeleri şehirlere adapte etme konusunda çeşitli çalışmalar mevcut. Yoğun nüfusuyla Singapur da bu ülkelerden biri. Sürücüsüz araçların kullanılmasıyla birlikte vatandaşların topluma taşımaya daha fazla yönelmesini uman hükümet, bu sayede trafik sorununu hafifletmeyi planlıyor.

Nanjang Teknoloji Üniversitesi’iyle birlikte yürütülecek olan proje kapsamında, ilk etapta elektrikle çalışan iki sürücüsüz hibrit otobüs kontrollü olarak kullanılacak. Yeni anlaşmayla birlikte yapılacak denemelerin sonunda tamamen sürücüsüz olarak çalışacak ve Singapur’un trafik ve iklim şartlarına uyum gösterebilecek bir sistem geliştirme amacında olduklarını vurgulayan yetkililer, ayrıca yine sürücüsüz olarak çalışacak sokak temizleme araçlarını da hizmete geçirmeyi planlıyorlar.

Aslında ülkede zaten sürücüsüz araç denemeleri bulunmakta. Hatta geçtiğimiz günlerde sürücüsüz bir aracın şerit değiştirdiği esnada bir tıra çarpmasıyla ilgi sürmekte olan bir dava da mevcut. Devlet-akademi ortaklığında geliştirilecek olan bu sürücüsüz toplu taşıma projesinin klasik yöntemlere oranla güvenliği daha üst seviyeye çıkarması bekleniyor.

Kaynak : http://fortune.com/tag/self-driving-buses/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0