Sipariş Ettiği Laptop Yerine Xbox One Prototipi Sahibi Olan Adam

0
0
0
0
0
Xbox gibi oyun sektörünün en önemli cihazlarından birininin yeni versiyonunu henüz prototip aşamasındayken kullandığınızı bir düşünün. İşte böylesine çılgın bir olay, birinin başına geldi.

Şimdi sizlere Miami'de yaşayan Jia Li adlı bir kişinin başından geçen garip hikayeyi anlatacağız. Li, 2013 yılının Mart ayında Microsoft Mağazası'ndan online olarak bir laptop siparişinde bulundu.

İstediği laptobu seçen ve gerekli ödemeyi yapan Li, sonrasında kargo teslimatını beklemeye başladı. Kısa bir süre sonra kargosu eline ulaşan Li, kutuyu açtığında ise büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Li'nin anlattığına göre kendisine ulaşan kargo kutusu son derece korunaklı ve içindeki şeyi iyi bir biçimde gizleyecek türdeydi. Zira bu kutunun içerisinde Xbox One prototipi vardı. Evet, o dönemlerde yeni oyun konsolu Xbox One üzerinde çalışan Microsoft, nasıl bir karışıklık oldu bilinmez ancak prototibi Li'ye yollamıştı.

Kutunun içerisinden Xbox controller ya da Kinect tarzı şeyler çıkmadığından Li deneme fırsatı bulamamış. Sadece cihazı televizyona bağlayarak açma düğmesine basmış. Karşılaştığı yazı ise ''Kryptos'' olmuş. Kryptos, o dönemlerde Xbox One için kullanılan kod isimlerden biri.

Konuyla alakalı olarak Microsoft'a geri dönüş yapan Li'yi sonrasında bir temsilci ziyaret etmiş ve şu an 25 yaşında olan Li, sipariş ettiği laptobun yanı sıra bu teslimat karışıklığı sebebi ile Microsoft tarafından bir adet Xbox 360 ile de ödüllendirilmiş. Li'nin başına gelen bu olaydan 2 ay sonra, Xbox One resmi olarak tanıtılmış ve piyasaya giriş yapmıştı.

Kaynak : http://www.unilad.co.uk/gaming/dude-orders-laptop-gets-xbox-one-prototype-instead/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0