Sıradan İnsanların Göremediği 100 Milyon Farklı Rengi Görebilen Kadın!

1
0
0
0
0
Bilim insanları, yaptıkları 25 yıllık araştırmaları sonucunda sıradan kimselerin göremeyeceği 100 milyon farklı rengi algılayabilen bir kadının varlığını tespit ettiklerini açıkladılar.

Normal bir insanın fark edebildiği renk sayısı 1 milyondur. Bilim insanları ise bu sayının 100 katı daha fazla rengi görebilen bir kadının varlığını tespit ettiklerini açıkladılar.

Tetrakromat adı verilen bu insanlar dünya üzerinde nadir sayıda bulunuyorlar ve 100 milyondan fazla farklı renk tonunu algılayabiliyorlar. Bu sayıdan daha az rengi algılayabilen kişilere ise trikromat deniyor, yani biz sıradan insanlara. Bunun dışında dikromat (renk körü) olanlar var ki o apayrı bir konu. Bu kişiler yalnızca 10 bin farklı rengi algılayabiliyorlar, neyse.

2007 yılında özel bir deney gerçekleştiren Nörobilimci Gabriele Jordan, tetrokromat olma olasılığı yüksek 25 kadını karanlık bir odaya alarak gözlerine üç renkli ışık demeti patlatmaya başladı. Kadınların büyük çoğunluğu, patlayan her ışık demetinde aynı görüntüyle karşılaştıklarını belirttiler, bir tek kişi dışında!

25 denek içerisindeki bir kadın, patlayan her ışık demetinde üç farklı rengi de algılayabilmeyi başarmıştı. Deneyi yapan Jordan, sevinçten küçük dilini yutacak gibi olmuş fakat yine de bu sonuca temkinli yaklaşarak çalışmalarına devam edeceğini açıklamış. 

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0