Siri, 2021’de Kullanıcıların Sağlık Problemleriyle İlgilenecek

12
7
3
1
0
Apple, mobil sağlık konusunda çalışmalarına devam ediyor. Şirket, 2021 yılına kadar sanal asistanı Siri aracılığıyla kullanıcıların sağlığı hakkında yorum yapabilecek ve herhangi bir sağlık sorununu önceden tespit etmeye çalışacak.

Yeni çıkan bir rapora göre Apple’ın yapay zekâlı sanal asistanı Siri’nin, kullanıcıların sağlık sorunları hakkında konuşabilme yeteneğinin, Siri için 2021’in sonbaharında planlanan birkaç yenilikle beraber geleceği belirtiliyor. Sızan belgelere dayanarak The Guardian, Apple’ın sanal asistanı için bir dizi yeni özellik planladığını söylüyor. Bunlar arasında yerleşik makine çevirisi ve ilginç bir şekilde tanımlanmamış yeni bir Siri donanımı için destek yer alacak.

Sağlık konuşması kısmı özellikle dikkat çekiyor. Npj Digital Medicine dergisinde yayınlanan yeni bir raporda, ilaçlar hakkındaki soruları en iyi şekilde cevaplayan AI yardımcıları görevlendirildi. Araştırmacılar, Google Asistan’ın ilaçların %92’sini, Siri’nin %58’ini ve Alexa’nın ilaçların isimlerinin %55’ini anladığını ortaya koydu. Farklı aksanlarda ilaç isimlerini anlamada ise Siri ve Alexa, Google Asistan’dan daha iyi bir performans gösterdi.

Şirket, sağlık konusuna ağırlık vermeye devam edecek

Siri’nin doktorunuzun yerine geçmesini beklemek büyük bir hata ancak Apple, özellikle en son seri Apple Watch ürününde de görüldüğü gibi mobil sağlığa büyük ilgi gösteriyor. Örneğin 2018'de Apple Watch için atriyal fibrilasyon belirtilerini tespit edebilen, felç ve kalp durması gibi hayati tehlike oluşturan komplikasyonlara yol açabilecek durumları anlamak için bir EKG uygulaması başlatıldı. CEO Tim Cook, ayrıca Apple’ın sağlığa verdiği önemin ilerleyen dönemlere miras olarak aktarılacağını belirtti.

Siri’nin sağlık özelliklerine ek olarak raporda ayrı iOS 13’teki sanal asistana gelen birkaç değişiklik de açıklanmakta. Bu özellikler arasında Arkadaşlarımı Bul, App Store ve Apple Watch’taki şarkı tanımlaması için Siri desteği de yer alıyor.

Kaynak : https://www.cultofmac.com/649980/siri-health-conversations/
12
7
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
7
3
1
0