Siri, Alexa ve Google Asistan'ın Çok Gerisinde Kaldı

26
9
9
2
1
Siri, Alexa ve Google Asistan'a nazaran en basit komutları bile yerine getiremeyebiliyor.

Akıllı telefon teknolojisi geliştikçe, insanlar akıllı telefonları ile yapacakları en basit işlemleri için kişisel asistanları tercih etmeye devam ediyor. Apple, WWDC 2018'de yaptığı açılış konuşmasının büyük bir kısmını Siri'ye ayırdı. WWDC 2018'de yapılan bu açılış konuşmasında, Siri'ye konuşmayı daha da kolay hale getirecek yeni özellikler eklendiği belirtildi.

Apple'ın kişisel asistanı, 2018'in hızla ilerleyen teknolojisine ayak uydurabilmek için ciddi bir efor sarfederek gelişmeye ihtiyaç duyacak. Özellikle kısayollar konusunda geride kalan Siri, Google ve Amazon'un akıllı asistanlarına yetişebilecek mi?
Apple, WWDC 2018'de Siri'nin yeni özelliklerini; daha doğrusu daha önce asistanın geliştirilmeye ihtiyaç duyulan ve kullanıcılar tarafından da sık sık eleştirilere maruz kalan bazı detaylarını dinleyicilerle paylaştı.

Siri, çıktığı ilk günden bu yana Apple'ın kanatları altında yaşamak zorunda kalmıştı. Fakat bu Google ya da Spotify gibi platformlarla da etkileşim kuramayacağı anlamına gelmiyordu. Apple'ın yaptığı açıklamaya göre; artık uygulama geliştiricileri Siri'ye bağlanabilecekler, fakat Siri'yi uygulamaları içerisinde aktif olarak kullanmaları gerekecek. Durum böyle olunca kafalarda yeni soru işaretleri beliriyor. Acaba her uygulama Siri'yi kendi bünyesinde kullanabilecek mi? Çünkü her uygulama bunu yapabilecek özelliklere sahip olmayacak ve bu yeni özellikleri uygulama sahiplerinin benimsemesi de maalesef çok zaman alacak.

Aslında Apple'ın yapmaya çalıştığı bu sistem, Alexa kullanıcılarının yabancılık çekmeyeceği bir yapı. Alexa kullanıcıları da bildiğiniz üzere kendi rutinlerini oluşturarak Spotify gibi uygulamalara erişim sağlayabiliyorlar. Hatta Google, gizlilik konusunda size çeşitli sözler verse de Google Asistan rutin ayarlarınızı istediğiniz her an size sunabiliyor.

Siri, tam olarak Kısayollar konusunda profesyonelleşemese de Google ve Amazon'un özelliklerine yetişmeye çalışıyor. Kullanıcılar Alexa ve Google Asistan varken Siri'ye ihtiyaç duymadıklarını belirtiyor.

Google, son duyurduğu özelliklerle aradaki farklı iyice açtı. Ses renginden hangi kişi olduğunu anlamak gibi özelliklere sahip olan Google Asistan, bu özellikleriyle kişisel asistan olmaya en yakın yapay zeka gibi duruyor.

Siri'nin istediğiniz en basit komutlara dahi 'Üzgünüm, bunu yapamam!' şeklinde yanıtlar vermesi kullanıcıların eleştrilerde bulunmasının en temel nedenidir. Fakat işin en ilginç yanı, 1 saat önce istediğiniz bir komuta yapamam derken aynı komutu 1 saat sonra yapabildiğini söylediğine şahit olursunuz.

Siri, Apple'ın kanatları altında sıkışıp kalmaya devam ettikçe, Alexa ve Google Asistan'ın gerisinde kalmaya mahkum olacaktır. Yapılan karşılaştırmalarda hata oranlarının Alexa ve Google Asistan için çok düşük olduğu, Siri'nin ise bu asistanlara nazaran daha fazla hata yaptığı görüldü.

Kaynak : https://www.androidpit.com/siri-vs-alexa-google-assistant-comparison
26
9
9
2
1
Emoji İle Tepki Ver
26
9
9
2
1