Siri, Las Vegas Saldırısında Hayatını Kaybeden Gencin Ailesine Ulaştı

20
1
1
0
0
Las Vegas saldırısında hayatını kaybeden Jordan McIlldoon'un son anlarında yanında olan bir kadın, gencin ailesine ulaşmak için Siri'yi kullandı.

Geçtiğimiz pazar günü modern ABD tarihinin en ölümcül kitlesel saldırısı gerçekleşmiş ve bu saldırı sonucunda 59 kişi hayatını kaybetmişti. 520’den fazla kişinin yaralandığı saldırının suçlusu 64 yaşındaki Stephen Paddock olarak açıklandı. Mandalay Bay Resort and Casino’nun 32. katında 23 farklı silah kullanılarak gerçekleştirilen terör eylemi hepimizin canını yaktı.

O gece orada yaşananlarla birlikte belki çoğunu bilemeyeceğimiz birçok hikaye yaşandı. Henüz çok genç ve masum olmasına rağmen birçok insan hayatını kaybetti. Hayatını kaybetmeyen insanlar da bu insanların ölümünü görerek yıllarca unutamayacakları bir şok yaşadılar. Bunca insanın ölümünü gören insanlardan birisi de Heather Gooze’du.

Gooze, son dakikalarında yanında olduğu 23 yaşındaki Jordan McIlldoon’u öldükten sonra ailesine ulaşmaya çalıştı. McIlldoon’un elindeki telefonu alarak ailesine ulaşmaya çalışan kadın, telefonun şifre engeline takıldı. McIlldoon’un Facebook mesajları bildirim ekranları görününce Gooze’un aklına yeni bir fikir geldi. Kendi telefonunu kullanarak mesaj gönderen insanlara ulaştı ve Mclldoon’un ehliyetinin resmini gösterdi.

Kısa süre sonra McIlldoon’un annesine ulaşmayı başaran Gooze CNN’e verdiği demeçte, “McIlldoon’un telefonu çaldı ve beraberimdeki adam cevap verdi, Jordan’ın annesiydi” dedi. Sonrasında annesinden kız arkadaşı Amber’ın numarasını aldığını söyleyen Gooze, genç kıza acı haberi verdikten sonra yeniden anneyi aramaya çalıştı. Karşısına yine kilit ekranı gelince aklına başka bir fikir gelen Gooze, Siri’ye “annemi ara” dedi ve gizlilik kısıtlamalarına rağmen anneyle iletişime geçmeyi başardı.

"Parmaklarını elime sarıp biraz sıkmaya çalıştı, ancak sonrasında gevşedi" diyen Gooze, o gece dört saat boyunca McIlldoon’un cesedi ile birlikte kaldı.

Terörün nerede veya nasıl olduğunu gözetmeksizin her türlüsünü lanetliyorum. İnsanların canlarını almaya hakkı olduğunu düşünen “sorunlu” insanların bir an önce yok olması dileğiyle.

Kaynak : http://mashable.com/2017/10/03/las-vegas-victim-jordan-mcildoon-heather-gooze-siri-facebook/#Cwj3Z7JPKmq5
20
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
20
1
1
0
0