Şirketlere Telefon Numarası Vermek Yerine Kullanabileceğiniz Yöntem

24
11
7
3
2
Önce Facebook şimdi ise Twitter, pazarlamacıların, insanların güvenlik doğrulaması için kendilerine verdiği telefon numaralarına eriştiğini itiraf etti. Peki, telefon numaralarımızı sosyal medya platformlarına vermeden kendimizi nasıl koruyacağız gelin hep beraber bakalım.

Daha önce başı kullanıcı gizliliğini koruyamadığı gerekçesiyle büyük dertlere giren Facebook’tan sonra şimdi de Twitter yaptığı açıklamada, pazarlamacıların kullanıcıların telefon numaralarına erişmesine izin verdiğini itiraf etti. Kullanıcıların birçoğu, iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmek için numaralarını sosyal medya mecralarına veriyor. Twitter’da bu kullanıcılara ait olan verileri daha iyi reklam profilleri oluşturmak için üçüncü kişilerle paylaşıyor.

Birçok yönden, bu büyük sosyal medya platformlarının telefon numaralarımızı uygun gördükleri şekilde kullanmalarını önlemek için çok geç olabilir. Facebook, hesabınızı tamamen silseniz bile telefon numaranızı sadece kayıtlarından sileceklerini söylemişti. Twitter ise, iki faktörlü kimlik doğrulama için telefon numarasına ihtiyaç duyuyor.

Güvenlik için ne yapmak gerekiyor?

twitter iki faktörlü kimlik doğrulama

Neyse ki, çevrimiçi hesaplarınızı telefon numarası vermeden güvence altına almanın yolları var. Facebook, Twitter ve çoğu büyük site, kimliğinizi doğrulamak için siteye girebileceğiniz kısa vadeli kodlar oluşturmak için ücretsiz bir uygulama kullanan ikinci bir iki faktörlü kimlik doğrulama yöntemine izin veriyor.

Kimlik doğrulama uygulamaları, bu aşamada çevrimiçi hesaplarınızı korumak için en iyi yol olmaya devam ediyor. Bu uygulamalardan birisi Authy uygulaması. Authy, hesabınızı kullandığınız web sitesine kaydettikten sonra, iki faktörlü kimlik doğrulama kurulum kaydınızı buluta yedekliyor ve birden fazla cihaz arasında senkronize ediyor. Böylece telefonunuz kaybolsa bile oturum açabiliyorsunuz.

Google, LastPass ve Microsoft gibi markalar da Android ve iOS için kullanışlı kimlik doğrulama uygulamalarına sahipler. Bunların yanında 1Password ve Dashlane gibi popüler ücretli parola yöneticileri de iki faktörlü kimlik doğrulama işlevine sahipler.

Hâlâ bir telefon numarasına ihtiyacınız varsa?

google voice

Çoğu büyük site kimlik doğrulayıcı uygulamalara izin veriyorken, bazı siteler hâlâ telefon numaralarına takılı kalmıştır. Ancak burada da bir seçeneğimiz var: Cep telefonu numaramızın yerine, bir Google Voice numarası vermek. Google yıllarca, insanların gerçek bir numara gibi arama ve metin alabilen ücretsiz sanal telefon numaraları almalarına izin verdi. Bu sanal telefonları sitelere vererek kendinizi güvence altına alabilmek mümkün.

Google, Google Voice'a kaydolurken gerçek bir telefon numarası girmenizi gerektiriyor. Ancak, servisi ayarladıktan sonra ayarlarınızdaki numarayı silebilirsiniz. Facebook'un aksine, Google en azından kullanıcı verilerini silmek için gelen istekleri yerine getireceğini iddia ediyor.

Kaynak : https://www.fastcompany.com/90415625/stop-giving-companies-your-phone-number-do-this-instead
24
11
7
3
2
Emoji İle Tepki Ver
24
11
7
3
2