Sivil Havacılıkta Eşi Görülmemiş Rekor: Atatürk Havalimanı, Sadece 32 Saatte Taşındı

167
33
17
10
7
Ülkemizde sivil havacılığın başladığı yer olan Atatürk Havalimanı, 32 saat içinde boşaltılarak yerini İstanbul Havalimanı'na bıraktı.

Dünyanın en modern havalimanlarından biri olma özelliğini taşıyan İstanbul Havalimanı, 6 Nisan itibariyle hizmete açıldı. Yeni havalimanının hizmete açılmasından önce ülkemize yarım asırdan fazla hizmet etmiş olan Atatürk Havalimanı'nın taşınmasına şahit olduk. İki havalimanı arasındaki taşınma işleminin 45 saat sürmesi beklenirken 32 saatte tüm taşınma işlemleri tamamlandı. Böylece taşınma sebebiyle kapatılan yollar da kısa bir süre içinde açılmış oldu.

45 saat sürmesi planlanan taşınmanın nasıl 13 saat daha erken bitirildiği konusunda konuşan Arkas Lojistik Genel Müdürü Onur Göçmez, bu taşınma işlemi için 8 aydır çalışıldığını ve kullanılan konteyner ekipmanlarının sayesinde en kısa sürede tamamlandığını söyledi. Bu büyük taşınmanın ilk etapta denizden yapılmasını da planladıklarını söyleyen Göçmez, olumsuz hava şartları nedeniyle bu planın iptal olduğunu belirtti.

Tüm bu kapsamlı işlerin arkasında bir de rekor yatıyor. Atatürk Havalimanı'nın İstanbul Havalimanı'na taşınması sivil havacılığın en büyük göçü olarak adlandırıldı. Dün (6 Nisan) itibariyle resmi olarak faaliyete başlayan İstanbul Havalimanı'nın ilk uçuşu Ankara'ya oldu. Atatürk Havalimanı'ndaki son iç hat uçuşu yine Ankara'ya oldu. Emektar havalimanının tüm hatlardaki son uçuşu ise TK 2182 sefer sayılı uçakla birlikte Singapur'a yapıldı.

Atatürk Havalimanı'nın son uçuşunun tarihe geçecek kadar kıymetli olduğunu bilen çalışanlar son anonsu şu şekilde yaptı:

"Değerli yolcularımız bir yüzyıl boyunca Türk sivil havacılığına hizmet veren İstanbul Atatürk Havalimanı bu akşam (dün akşam) saat 02.00’de gerçekleştirilecek son uçuşun ardından tarifeli seferlere kapatılacaktır. TAV havalimanları olarak 20 yılda 665 milyon yolcuya hizmet sunmanın gururuyla teşekkür ediyor, iyi yolculuklar diliyoruz."

Ülkemize yıllar boyunca hizmet eden Atatürk Havalimanı, 1912 yılında Yeşilköy Havaalanı adıyla hizmete başladı. Türkiye'nin ilk sivil hava ulaşımının merkezi olan havaalanı, 1953'te uluslararası hava trafiğine açıldı. Yeşilköy Havaalanı'nın ismi ise 1985 yılında Atatürk Havalimanı olarak değiştirildi.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/gundem/jet-tasinma-41174698
167
33
17
10
7
Emoji İle Tepki Ver
167
33
17
10
7