Size 'Gitmeniz' Gerektiğini Hissettiren Sorunlar ve Çözümleri

15
8
5
2
2
Hepimiz hayatımızın her döneminde farklı ruh hallerine giriyoruz ve dışarıdan bakıldığında ufakmış gibi görünse de pek çok sorunumuz oluyor. Ancak aslında her sorunun kriz anlarında fark edilemeyen basit çözümleri var.

Hayat her zaman aynı seyirde ilerlemiyor ve iniş-çıkışlar sırasında mantığımızla hareket etmeyerek yanlış kararlar verebiliyoruz. Ancak aslında tutarlı olmak, mantıkla yol almak ve her zaman kaçışa değil çözüme odaklı yaşamak hayatın en büyük gerekliliklerinden biri. Kimi durumlarda hayat beklediğiniz fırsatları size vermeyebilir ve böyle anlarda genellikle yaşadığınız ülkeyi ya da şehri sorumlu tutar ve gitmek istersiniz. İşte böyle anlarda fevri davranmayıp çözüme yönelerek üstesinden gelebileceğiniz olası durumları sizin için derledik.

İş hayatınız yolunda olmayabilir.

İş hayatı, hepimiz için en engebeli yollardan biri. Hiçbir zaman doğrusal değil ve hayallerimizdeki işi bulmak ve dilediğimiz gibi çalışmak ne yazık ki kolay ulaşabileceğimiz bir düzen değil. Doğal olarak çalıştığımız işte yaşadığımız sorunlar, daha iyi bir iş bulamayışımız gibi pek çok sebep akıllara 'farklı bir şehre mi taşınsam' sorusunu getiriyor. Fakat aslında bu yapılması gereken son hamle çünkü yeni bir şehir her şeye sil baştan başlamak anlamına geliyor ve bu daha büyük sorunlar demek. Bunun yerine işinizle ilgili sorunları belirleyip, yöneticilerinizle bunu çözmeye çalışmak ya da en azından iş yerinizde farklı bir iş kolu denemek size iyi gelebilir.

Hayatınız tekdüzeleşmiş olabilir.

Hayatınız sıkıcılaşmış ve iş-ev arasında geçen günlere sıkışmış olabilirsiniz. Oldukça can sıkıcı olan bu durum, insana bazen hayatını komple değiştirme düşüncesi aşılayabiliyor. Ancak aslında yaşadığınız şehirde ya da ülkede değişiklik yapmadan bu can sıkıcı durumdan kurtulabilirsiniz. Yaşadığınız yerde gitmediğiniz yeni mekanları ziyaret etmek, zevk alacağınızdan ve iki hafta sonra bırakmayacağınızdan emin olduğunuz bir hobi edinmek gibi faaaliyetler oldukça yardımcı olacaktır.

Hayatınızda birşeyler eksikmiş gibi hissedebilirsiniz.

Pek çok insan, hayatında birşeylerin eksik olduğunu hissediyor ve onu aramak için yaşadığı yeri değiştimeye karar veriyor. Ancak sorun muhtemelen sorun yaşadığınız yerde değil, sizin yaşadığınız yeri iyi değerlendirememenizde. Eğer bir şehirde ya da daha genel bakacak olursak ülkede yapılacak her şeyi yapmadıysanız, orada muhakkak hissettiğiniz eksikliği tamamlayacak birşeyler vardır.

Tüm bunların dışında bir de yeni bir şehre ya da ülkeye gittiğinizde karşılaşacağınız sorunların da olacağını unutmayın.

Yeni bir şehirde ya da ülkede size destek olacak insanlar olmayacak.

Sosyal çevremiz, yıllar içinde genişleyen ve günlük hayatta farkına varmasak da aslında bize çok yardımcı olan bir etken. Yüzleşmekten korktuğumuz sorunlarımız yüzünden bir şehri ya da ülkeyi geride bırakmak da bize tüm bu sosyal çevremizi ve bir anlamda da büyük bir destek gücünü kaybettirir. Üstelik alışmamız gereken bambaşka koşullar varken bir de üstüne yalnız kalmak hiç de iyi bir fikir değil. Bunun yerine yaşadığınız yerde, yanınızda olacağına inandığınız insanlarla kalıp sorunlarınızla yüzleşmek daha doğru olacaktır.

Maddi olarak büyük zorluklar yaşayacaksınız.

Yeni bir şehre ya da ülkeye taşınmak, beraberinde bir yığın masrafı da getiriyor. Üstelik hele de ani bir kararla işinizi dahi ayarlamadan taşındıysanız, masraflarınızı karşılayacak duruma gelmek hayli zor olacaktır. Her şeyi geride bırakıp yeni bir hayata başlamayı anlatan hayat hikayeleri kulağa çok güzel gelebilir ancak bunu yapabilecek psikolojik ve maddi güçte olup olmadığınızı da değrlendirmelisiniz. En mantıklısı da her şeyi geride bırakıp gitmek yerine daha mantıklı ve sağlam adımlar atarak hayata tutunmaya çalışmak olacaktır.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/signs-you-shouldnt-move-2018-7?utm_source=feedly&amp%3Butm_medium=referral
15
8
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
15
8
5
2
2