Sizin İçin Kaç Kölenin Çalıştığını Hesaplayan, Moral Bozucu Web Sitesi!

3
0
0
0
0
Günlük hayatta yaptıklarınız, sahip olduklarınız ve hatta yedikleriniz kaç kişinin köle muamelesi görerek çalışmasına neden oluyor, biliyor musunuz?

Bildiğimiz anlamda kölelik, bundan seneler önce kaldırılmış olmasına rağmen, maalesef köleliğin hala Dünya yüzeyinden silindiğini söyleyemiyoruz. Araştırmacılar, zorlamalarla gün içerisinde yaklaşık 21 saat çalışan ve sosyal haklara sahip olmayan kişileri köle olarak tanımlıyorlar. Bu kriterlere göre, günümüzde yaklaşık 60 milyon kişinin “köle” olarak tanımlandığı biliniyor. Peki, günlük hayatınızda yaptığınız şeylere, yediklerinize ve sahip olduklarınıza göre sizin için ihtiyaçlarınızı karşılamak için kaç kölenin çalıştırıldığını biliyor musunuz?

SlaveryFootPrint, modern köleliğin tanımını güzel bir şekilde yapan ve 11 basit adımda, kişiler için kaç köle çalıştırıldığını ortalama olarak hesaplayan bir web sitesi. Web sitesine giriş yaparak size sorulan soruları cevaplayabilir ve siz de kendi “köle sayınızı” öğrenebilirsiniz. Site, Google Translate'in çeviri desteğine de sahip.

Umuyorum ki bu testi tamamlayan okuyucularımız malum sitenin testlerinden birisini çözmüş gibi değil, insanlığın bir başka sorununu daha tanımış şekilde hayatına devam eder.

3
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
0
0
0
0