Skype'ın Masaüstü Uygulaması Bugün Alacağı Güncellemeyle Yepyeni Bir Dizayna Kavuşuyor

9
1
0
0
0
Microsoft, Skype uygulamasının dizaynını bir kez daha değiştiriyor. Bugün itibariyle güncellenen uygulama, mobil versiyonuna yakın bir dizayna kavuşacak.

Son bir yıldır test süreci devam eden yeni dizayn, şimdilik kullanıcıların inisiyatifine bırakılmış durumda. Ancak 1 Eylül'den sonra yeni dizaynın, tüm kullanıcılar için zorunlu tutulması planlıyor.

Yeni masaüstü uygulamasında Windows 10 ve mobil versiyonlardan pek çok özellik bulunacak. Microsoft, grup sohbetlerinde fotoğraf ve ekran paylaşımını daha kolay hale getirecek bazı güncellemeler yapmış durumda. Bunun yanı sıra mesaj reaksiyonları, bildirim paneli özellikleri, paylaşılan linklerin, dokümanların ve fotoğrafların bulunabileceği galeri bölümü gibi özellikler de güncellemede yer alıyor.

Microsoft, bunların yanı sıra bazı ek özellikler getirmeyi de planlıyor. Özel sohbet oluşturma ve okunma bildirimleri gösterme gibi özelliklerin eklenmesi gündemde. Özel sohbetlerin Signal Protocol yardımıyla gerek sesli, gerekse de metin olarak özel şekilde şifrelenmesi bekleniyor. Aramaları kaydetme özelliğinin de Skype'a entegre edileceği söyleniyor.

Her ne kadar yeni Skype uygulaması mobil uygulamadan esinlenmiş olsa da, masaüstü uygulamasına gelen kullanıcı geri bildirimlerinin de göz önünde bulundurulduğu söyleniyor. İlk olarak bir yıl önce test olarak sunulan bu yeni dizayn, başlarda pek olumlu yorum almamıştı. Gelen eleştiriler neticesinde sürekli geliştirilen ve değiştirilen dizaynın son halinin hayli beğenileceği düşünülüyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/7/16/17576306/skype-classic-desktop-app-design-features-call-recording
9
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
1
0
0
0