Skype'ın Ortağı, Uçan Araba Üretecek!

2
0
0
0
0
Bir Avrupa firması olan Atomico, uçan araç üreten Lilium'a 10 milyon dolar yatırım yaptı.

Uçan araçlar sandığımızdan da yakın. Skype'ın da yatırımcılarından olan Avrupa firması Atomico, uçan arabalara sermayesini yatırıyor. Bu araçları gerçek kılmak için çabalayan bir start-up firması olan Lilium Aviation’a 10 milyon dolar yatırmışlar. Şirket şu anda dördüncü prototipini yapıyor. Araç yaklaşık 600 kilogramlık bir kalkış yüküne ve 200 kilogramlık yük taşıma kabiliyetine sahip. Ayrıca askeri savaş uçaklarında görülen VTOL teknolojisi de var. Devasa motorlar yerine yönlendirilebilir, 36 adet dikey bağlanmış elektrik fanıyla çalışan aracın maksimum hızı 250 ve 300 km/sa arası.

Uçan araç endüstrisi, yakın gelecekte bir dizi sorunla karşılaşacak. Bunların başında güvenlik sorunu geliyor. Lilium firmasının önde gelen isimlerinden Daniel Wiegand ise TechCrunch’a verdiği demeçte gayet özgüvenli bir şekilde “şimdiki trafik ve güvenlik kanunlarına göre uçakları düzenleyebiliriz” diyor. Ayrıca piyasada Çinli firmaların da geliştirmekte olduğu uçan araçlar var.

Ne tür sorunlarla karşılaşırlarsa karşılaşsınlar, uçan araçlar taşımacılığın geleceğini yeniden şekillendirme potansiyeline sahiplwe. Kim bilir, trafik belki de Lilium firmasının iddia ettiği gibi geçmişin bir parçası olabilir.

Kaynak : https://futurism.com/skype-co-founder-invests-10-million-in-a-flying-car-that-can-travel-more-than-250-kmh/
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0