Snapchat'in Ana Şirketi, Çift Kameralı Spectacles 3 Gözlüklerini Duyurdu

17
8
2
1
1
Snapchat'in ana firması Snap, yeni kameralı gözlüğü Spectacles 3'ü duyurdu. Önceki gözlüklerin aksine iki adet kamerayla gelerek derinlik algılama özelliklerini de bünyesinde barındıracak olan gözlük iki kameraya rağmen benzer bir pil ömrünü de kullanıcılara sunacak.

Snap isimli firma, artırılmış gerçeklik güneş gözlüklerinin yeniden tasarlanmış bir modeli olan Spectacles 3 isimli ve çift HD kameralı güneş gözlüğünü duyurdu. Sınırlı sayıda üretilecek olan gözlükler, kullanıcıların yüzünde kullanabileceği yeni bir bilişim platformu olarak gelecek. Kasım ayında satışa çıkacak gözlüklerin fiyatıysa 380 dolar olacak.

Geçen seneki gözlüğe oranla çok daha pahalı bir şekilde çıkan Spectacles 3'ün en büyük özelliği, ikinci kamera sayesinde derinlik özelliğinin gözlüğe gelmesi. Snap, gözlüğün yeni derinlik algısı yeteneklerini kullanabilmek için yeni üç boyutlu efektler getirdiğini de belirtti. Şu an için Spectacles kullanıcılarına özel olan bu efektlere bu yılın sonlarına doğru üçüncü parti efektlerin de eklenmesi düşünülüyor.

snapchat

Gözlükler iki farklı renk seçeneğiyle geliyor: Siyah ve mineral. Mineral ismi aklınızda bir şey canlandırmadıysa gözlüğün altın rengi ve bej arasında bir renge sahip olduğunu söyleyebiliriz. Gözlükler aynı zamanda hafif çelik bir çerçeveye ve güneşten koruma için karartılmış camlara sahip.

snap gözlük

Önceki modellerde olduğu gibi Spectacles ile birlikte gözlüğün üzerinde yer alan tuşa basarak kolaylıkla fotoğraf ya da video çekebiliyorsunuz. Android ya da iOS cihazınızla gözlüğü eşleştirdikten sonra fotoğrafları düzenleyebiliyor, arkadaşlarınıza Snapchat üzerinden gönderebiliyor ya da fotoğrafları kaydederek başka platformlarda paylaşabiliyorsunuz.

Önceki modele göre benzer bir pil ömrünü beraberinde getiren Spectacles 3, 70 video ve 200'den fazla fotoğraf çekmenin tek şarjla mümkün olduğunu belirtiyor. 4 GB'lık bir depolama alanına sahip olan gözlük aynı zamanda 100 video ya da 1.200 fotoğraf depolayabiliyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/8/13/20802239/snapchat-spectacles-3-pricing-release-date-snap
17
8
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
17
8
2
1
1