Snapchat, 3 Boyutlu Çizim Özelliğini iOS İçin Kullanıma Sundu

12
4
1
1
1
Snapchat'in bir süredir üzerinde çalıştığı üç boyutlu çizim özelliği, iOS kullanıcılarının hizmetine sunuldu. Özellik, hazır veya el ile çizilebilen üç boyutlu görüntülerin Snap'lere eklenmesini sağlıyor.

Eski popülaritesini mumla arayan Snapchat, uygulamanın daha etkileyici olabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Aslına bakacak olursak şirketin uygulamayla ilgili yaptığı çalışmalar meyvelerini vermeye başladı, öyle ki uygulamanın günlük kullanıcı sayısı, açıklanan son veriler doğrultusunda 210 milyona ulaşmış durumda. Hal böyle olunca da geliştiriciler, uygulamanın yeni özelliklerinin geliştirilmesine hız vermiş durumdalar.

Snapchat yetkililerin üzerinde çalıştığı yeni özelliklerden bir tanesi de 3 boyutlu çizimlerle ilgiliydi. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, üç boyutlu hazır nesneleri kullanarak veya kendi çizimlerini yaparak görüntü oluşturabiliyorlardı. Geçtiğimiz dönemlerde duyurulan bu özellik bugün itibarıyla iOS platformu için kullanıcıların hizmetine sunulmuş oldu.

Snapchat

Aslına bakacak olursak Snapchat'in yeni özelliği, Samsung'un Galaxy Note 10 serisi ile birlikte sunduğu "AR Doodle" özelliğine benziyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, fotoğraf veya videolarına 3 boyutlu çizimler ekleyebiliyorlar. Hatta istenilirse arka kamera da devreye giriyor ve görüntülerin çizilebilmesi kolaylaştırılıyor.

Özelliğin kullanıma sunulmasıyla birlikte ilk görüntülerde gelmiş durumda. Snapchat'in yeni özelliği kullanıcılara işte bu imkanı sunuyor;

Snapchat

Aslına bakacak olursak bu özellik, özellikle de "S Pen" destekli Samsung telefonlarda çok daha iyi bir şekilde çalışacak. Çünkü S Pen'in tüketicilere sunduğu hassasiyet, parmak ile çizim yapmaya göre çok daha yüksek ve bu da, kaliteli çizimlerin oluşturulabilmesine imkan sağlıyor. Ancak Snapchat yetkilileri, Android ekosisteminin bu özelliği birkaç ay sonra alacağını açıkladı.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/10/30/20939665/snapchat-augmented-reality-drawing-lens-ar-bar
12
4
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
12
4
1
1
1