Snapchat'in Akıllı Gözlüğü Spectacles'in Geliştiricisi İstifa Etti

6
3
3
2
1
Hatırlayacağınız üzere Snapchat kayıt yapabilen ve bunları uygulamaya aktarabilen Spectacles adında bir gözlük üretmişti. Bugün ise şirketin donanımdan sorumlu başkanı Mark Randall'ın istifa ettiği açıklandı.

Snapchat, donanım dünyasına atılmasıyla beraber bu departmanın başına Mark Randall'ı getirdi. Bugün çıkan haberlere göre ise donanımdan sorumlu başkan Mark Randall, kendi şirketini kurmak amacıyla Snapchat'ten ayrılma kararı aldı. Böylece Randall başkanlığında geliştirilen son ürün ise Spectacles V2 oldu.

Snapchat geçtiğimiz yıl ürettiği ancak satamadığı gözlükler nedeniyle tam 40 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı. Yakın bir zamanda geliştirilmiş ikinci versiyonu sunulan Spectacles, genel olarak başarılı bir proje olmayı başaramadı. Ayrıca Snapchat'in düşen popülaritesi de gözlüğün başarısız olmasının nedenlerinden biri olarak görülmekte.

Gözlüğün ikinci versiyonu ile ilkine oranla kullanıcıları memnun edebilse de Snapchat'in bu projede başarılı olduğunu söyleyemeyiz. Ayrılığın nedenlerinden birinin de bu başarısızlıklar olduğu iddia edilmekte. Snapchat’in CEO'su Evan Spiegel ise şirketin geleceğinin artırılmış gerçekliğin gelişen doğasında yattığını defalarca ifade etti ve çalışmaların bu yönde süreceğini belirtti. 

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/7/24/17607834/head-snapchat-spectactles-augmented-reality-mark-randall
6
3
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
6
3
3
2
1