Snapchat, Uygulamaya Bir Oyun Platformu Eklemeye Hazırlanıyor

11
3
1
0
0
Snapchat son birkaç aydır uygulamaya oyun tarzında eklemeler yapma denemeleri yapıyor; fakat şimdi bu konudaki çalışmalarını büyütme kararı almış gibi duruyorlar. Son bilgilere göre, uygulama içerisinde bir oyun platformu eklemesi yapılacak.

Bu oyun platformunda yer alması için bir yayımcı firmayla da anlaşma yapıldığı ve platforma özel bir oyunun tasarlanmaya başladığı bilgileri de gündemde.

Snapchat'in bu alandaki önceki deneyimleri, filtrelere özel oyunumsu küçük eklemelerdi. Fakat uygulamanın popülerliğine katkı sağlayacağı düşüncesiyle, bu konudaki çalışmaların büyütülmesi gündemde. Geliştiricilerin planına göre Snapchat içerisinde yer alacak bir uygulama mağazasıyla oyunların indirilebilmesi sağlanacak. Bilgilere göre bir yıldır devam eden planlamaların sonucunda, sonbaharda platformun kullanıcılara sunulması ihtimal dahilinde.

Her ne kadar kış mevsimi Snapchat için iyi geçse de, büyük tepki toplayan görsel dizayn neticesinde kullanıcı sayısındaki artışta bir duraksama oldu. Bu nedenle oyun platformu fikri olumlu bir ekleme olabilir gibi görünüyor; özellikle de uygulamanın artırılmış gerçeklik alanındaki potansiyeline katkı yapması olası.

Snapchat, oyun konusunda yatırımlar yapan tek sosyal medya şirketi değil. Geçtiğimiz ay Facebook da, Messenger veya News Feed üzerinden oyun oynanmasına imkan verecek "Instant Games" için geliştiricilerle iletişim halinde olduğunu açıklamıştı.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/06/27/snapchat-is-reportedly-getting-games-this-fall/
11
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
3
1
0
0