Sokakta Bulunan 'Cinayet' İsimli SD Kart, Bir Cinayeti Aydınlattı

82
7
4
2
1
Amerika Birleşik Devletleri'nin Alaska eyaletinde işlenen bir cinayet, oldukça ilginç bir şekilde çözüldü. Sokakta bulunan ve cinayeti tanımlayan bir isme sahip olan SD kart, içinde cinayetin fotoğraflarını barındırıyordu.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Alaska eyaletinde bir cinayetin faili, sıra dışı bir şekilde bulunabildi. Anchorage şehrinin bir sokağında, hepimizin kullandığı bir micro SD kart bulundu. Ancak bu SD kart, ‘Homicide at midtown Marriott (Midtown Marriott’taki cinayet)’ olarak adlandırılmıştı. Bulunan SD kart sayesinde birinci derece cinayetin sorumlusu ortaya çıktı.

Sokakta bulunan SD kartın içinden 39 fotoğraf ve 12 video çıktı. Bu görüntüler, saldırgan tarafından defalarca darp edilen bir kadının vahşice yapılmış cinayetini gösteriyordu. Kartta bulunan diğer resimler ise kadının siyah kasalı bir kamyonette yüz üstü yatmış halini içeriyordu.

sd kart cinayeti aydınlattı

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre videodaki kadın, 2 Ekim’de bir otoyol kenarında ölü bulunan kadınla aynı kişiydi. Kartta bulunan resimler aynı zamanda cinayetin zamanı hakkında da önemli bilgiler veriyordu. Görüntülerdeki oteli ziyaret eden polisler, videoda ve resimde bulunan halıyla karşılaştılar.

Kartta bulunan görüntüler 4 Ekim ve 6 Ekim aralığında çekilmişti. TownePlace Suites by Marriott Anchorage Midtown otelinin yetkilisi de karttaki görüntülerde bulunan adamın 2 Ekim’den 4 Ekim’e kadar bir odayı kiraladığını doğruladı. Çekilen en son görüntü ise 6 Ekim’de gece 01:12’de çekilmişti.

sd kart cinayeti aydınlattı

Görüntüleri inceleyen yetkililer, görüntülerde yer alan adamın Brian Steven Smith isimli bir kişi olduğunu buldu. Brian, daha önce de sorguya çekilmişti. Arama emriyle ele geçirilen Brian’ın telefonu 6 Ekim saat 01.07’de kadının bulunduğu yerde sinyal göndermişti.

Polisler, Brian Steven Smith’in kadına şiddet uyguladığı ve öldürdüğü anı kayıt altına aldığını düşünüyorlar. Ancak SD karta ‘Homicide at midtown Marriott’ ismini verenin Brian olup olmadığı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak : https://mashable.com/article/lost-sd-card-homicide/
82
7
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
82
7
4
2
1