Soluduğunuz Havanın Kalitesini Akıllı Telefonunuzdan Öğrenebilirsiniz

22
6
6
5
3
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı uygulaması sayesinde yaşadığınız bölgenin hava kalitesini anlık olarak akıllı telefonunuzdan öğrenebilirsiniz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, vatandaşların bulundukları coğrafi bölgenin hava kalitesi değerini en doğru şekilde görüntülemesi için gerçekleştirdiği çalışmalarını genişletiyor. Şu ana kadar Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı’na bağlı 300 hava kalitesi ölçüm istasyonundan elde edilen verileri havaizleme.gov.tr web sitesi üzerinden vatandaşlarla paylaşan bakanlık, yeni yayınlanan mobil uygulaması sayesinde bu hizmetini akıllı telefonlara da getiriyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, uygulamanın şu an için sadece Android platformunda yer aldığını dile getirirken, iOS uygulamasının da birkaç gün içinde yayınlanacağını söyledi. Vatandaşların hava kalitesi ile ilgili herhangi bir soruyu uygulama üzerinden bakanlığa iletebileceğini söyleyen Öztürk, ‘’Vatandaşımız temiz hava soluma ve soluduğu havanın kalitesini bilme hakkına sahip.’’ dedi.

Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı adlı uygulama ile tüm Türkiye’nin herhangi bir bölgesindeki hava kalitesinin anlık olarak takip edilebileceğini dile getiren Öztürk, ‘’Mobil uygulama ile konumunuza en yakın ölçüm istasyonunun ölçüm değerlerinin öğrenilmesi, güncel hava kalitesine göre aktivite önerilerinin görüntülenmesi ve ölçüm istasyonu ile ilgili hem fotoğraf hem de konum bazlı bildirim gönderilebilmesi sağlandı.’’ dedi.

Müsteşar Mustafa Öztürk’ün açıklamasına göre hava kalitesi değerleri, Avrupa Birliği normlarına göre değerlendiriliyor ve kalitenin iyi mi yoksa kötü mü olduğu buna göre belirleniyor. Öztürk ayrıca hava kalitesi izleme istasyon sayısının 2018 yılı sonuna kadar 330'a ulaşacağını da dile getirdi.

22
6
6
5
3
Emoji İle Tepki Ver
22
6
6
5
3