Son Dakika: Türk Telekom'un Hisselerini Akbank, Garanti ve İş Bankası Devralıyor

35
16
6
3
2
Akbank, Garanti ve İş Bankası, Rekabet Kurumu'na yaptıkları başvuru ile borcunu ödeyemeyen Ojer Telekomünikasyon'a ait %55'lik Türk Telekom hissesini devralacaklarını duyurdu.

Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası, Türk Telekom’un Ojer Telekomünikasyon'a ait %55’lik hissesini devralmak için Rekabet Kurumu'na (RK) başvuruda bulundu. Rekabet Kurumu'nun resmi internet sitesindeki ‘Bildirilen Birleşme-Devralma’ sayfasında devralma işlemi hakkında ‘’Ojer Telekomünikasyon A.Ş.'nin Türk Telekomünikasyon A.Ş.'deki %55 oranındaki paylarının işlem özelinde kurulacak bir ortak girişim şirketi (SPV) aracılığıyla devralınması işlemi.’’ ifadelerine yer verildi.

Devralma işlemi neden gerçekleşecek?

Lübnanlı Hariri ailesine ait Suudi Arabistan merkezli Saudi Oger şirketine bağlı olan Ojer Telekomunikasyon, 2013 yılında sahip olduğu Türk Telekom hisselerini teminat göstererek bankalardan 4.75 milyar dolar kredi almıştı. Fakat Ojer Telekomunikasyon aldığı kredinin taksitlerini zamanında geri ödeyemeyince bankalar, krediyi yeniden yapılandırma müzakereleri sırasında söz konusu borca karşılık teminat hisselere el koyma yoluna gitmeyi tercih ettiler.

Bankalar, Türk Telekom hisselerini kuracakları bir ortak girişim şirketi (SPV) aracılığıyla devralacaklar. Günümüzde halka açık olan Türk Telekom’un %55’lik hissesi Ojer Telekomunikasyon’a, %25’i Hazine Müsteşarlığı'na, %6,68'i ise Varlık Fonu'na ait. Türk Telekom hisselerinin %13,32'si ise borsada işlem görüyor.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/son-dakika-turk-telekomla-ilgili-flas-gelisme-40887504
35
16
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
35
16
6
3
2