Son Dönemin En Popüler Akıllı Saat Üreticisi Pebble Artık Tarih Oluyor

1
0
0
0
0
Son Dönemin En Popüler Akıllı Saat Üreticisi Pebble Artık Tarih Oluyor
Özellikle geçtiğimiz yıllarda akıllı saatleriyle oldukça ses getiren Pebble, Fitbit tarafından satın alındı ve Pebble'ın akıllı saat projeleri iptal edildi.

Akıllı saatlerin yeni yeni hayatımıza girmeye başladığı dönemde bir Kickstarter projesi olarak doğan ve kısa sürede tüm dünya genelinde ses getiren bir akıllı saat üreticisi olan Pebble'ın ürünleri ülkemizdeki mağazalara da yayılmıştı. Ancak Apple ve Samsung'un akıllı saat pazarındaki önemli faaliyetleri Pebble'a olumsuz yansırken aniden gelen satın alma haberiyle birlikte Pebble'ın tamamen sonu geldi.

Sporculara yönelik akıllı bileklik gibi ürünleriyle giyilebilir teknoloji pazarının önemli şirketlerinden FitBit, yaptığı açıklamada Pebble'ı satın aldığını duyurdu. Bu satın almayla birlikte Pebble'ın yeni akıllı saat projeleri iptal edildi ve satın alma sonucunda Pebble ekibinin %40'ının FitBit bünyesine geçeceği ortaya çıktı. Muhtemelen kalan bölümdeki Pebble çalışanları ise şirketle yollarını ayıracak.

Peki FitBit neden Pebble'ı satın aldı?

Pebble'ın FitBit'e satışıyla ilgili aslında çok da merak edilecek bir neden yok çünkü her ikisi de benzer kulvarlarda rekabet ediyor ve birbirini tamamlayacak özelliklere sahip. Bu özelliklerin yanı sıra Pebble, diğer akıllı saat üreticilerine göre çok daha gelişmiş bir yazılıma sahip. Söylenene göre bu satın alma sonucunda FitBit, Pebble'dan sadece yazılım alanında yararlanacak ve Pebble markasıyla akıllı saat üretmeyecek.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0