Son Günlerde Ortaya Çıkan Bu Whatsapp Kopyalama Programına Dikkat

66
21
13
3
2
Gün geçmiyor ki popüler uygulamalarının kullanıcılarının bilgilerini çalmaya yönelik yeni hileler geliştirilmesin... Bu seferki tehlike ise Whatsapp ile ilgili.

Son günlerde bazı internet siteleri, Whatsapp kullanıcılarına ilginç bir hizmet sunuyor. Bu hizmete göre istediğiniz kişinin telefon numarasını sisteme giriyorsunuz ve o kişinin tüm Whatsapp mesajlarına ulaşabiliyorsunuz; fotoğraflar da dahil.

Peki böyle bir iddia gerçekten doğru mu? Cevap, hayır.

Bu tür internet sitelerine inanan insanlar aslında büyük bir tuzağa düşüyor. Çünkü siteler ilk önce mesajlarını görmek istediğiniz kişinin cep telefonu numarasını sizden alıyor, sonra da sanki gerçekten mesajları paylaşacakmış gibi seçenekler sunuyorlar. Örnek vermek gerekirse;

Bu tarz sitelerden birinde mesajları görebilmek için önce bu iki seçenekten birine tıklamanız isteniyor. Daha sonra da seçeneklerden faydalanmak için cep telefonu numaranız ve bu numaraya gelecek SMS'i sisteme girmeniz isteniyor. Daha sonrasında da mesajların size gösterileceği söyleniyor; ancak tabii ki gösterilmiyor.

Bu iş sonucunda da telefon numaranızı kaptırmış oluyorsunuz, ay sonunda faturanıza çok yüklü miktarda bir ücret yansıması görmeniz de hayli muhtemel... O yüzden siz siz olun, bu tür işlerden uzak durmaya bakın.

66
21
13
3
2
Emoji İle Tepki Ver
66
21
13
3
2